Foto af Foto: Danish Crown
Nyhed

Lukning af nathold: Frustrerende!

Danish Crown lukker natholdet på slagteriet i Ringsted. Lukningen skyldes ifølge Danish Crown mangel på slagtesvin – og den forklaring ærgrer Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF.

Danish Crown lukker natholdet på slagteriet i Ringsted. Lukningen skyldes ifølge Danish Crown mangel på slagtesvin - og den forklaring ærgrer Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF.

Natholdet på Danish Crown-slagteriet i Ringsted lukker. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelese fredag morgen.

Den kedelige besked fik medarbejderne på Danish Crown i Ringsted natten til fredag. Natholdet lukkes fra den 1. juni og 140 medlemmer af Fødevareforbundet NNF står dermed uden job. Omkring 70 vil dog blive tilbudt at blive i virksomheden som ferieafløsere frem til september.

Lukningen vækker ærgrelse hos næstformand i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen, som understreger, at overenskomstens socialplan nu træder i kraft.

Den vigtigste opgave bliver nu at hjælpe de berørte medlemmer:

- Vi har desværre alt for megen erfaring i at hjælpe kolleger godt videre. Jeg er med på, at det nok er en ringe trøst for de medlemmer, der står til at miste deres arbejde, men vi ved mange virksomheder efterspørger deres erfaring og evner - både inden for og uden for slagteribranchen, siger Jim Jensen.

Mange grise, få arbejdspladser

Lukningen af natholdet i Ringsted skyldes ifølge Danish Crown mangel på slagtesvin i Danmark. Og den årsag ærgrer Jim Jensen:

- Som forbund står vi lidt magtesløse tilbage. Der er aldrig blevet født så mange grise i Danmark som nu, og der har aldrig været så få danske slagteriarbejdere som nu.

Paradokset skyldes ifølge Jim Jensen, at et stigende antal smågrise køres ud af Danmark for at blive opfedet og slagtet i andre lande.

- Hver time køres ca. 1.600 levende grise ud af landet. Det svarer til ca. 14 millioner grise på et år. Den eksport har store konsekvenser for den danske slagteribranche, som gang på gang på må skære ned i antallet af slagteriarbejdere, forklarer Jim Jensen, som efterlyser en velvilje fra svineproducenterne:

- Fødevareforbundet NNF har gennem de senere år i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og skiftende regeringer forbedret vilkårene for svineproducenter og industrien. Jeg ville sådan ønske, at de ville kvittere for de mange bidrag og lempelser ved at øge produktionen af slagtesvin, og dermed sikre gode, sunde og ikke mindst danske arbejdspladser.