Nyhed

Wehlast med i regeringens seniortænketank

Fødevarearbejderne får en plads i den seniortænketank, som regeringen og Dansk Folkeparti har nedsat. Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast er nemlig blevet særligt udpeget til at sidde i tænketanken.

Fødevarearbejderne får en plads i den seniortænketank, som regeringen og Dansk Folkeparti har nedsat. Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast er nemlig blevet særligt udpeget til at sidde i tænketanken.

Tænketank for et længere og godt seniorarbejdsliv er overskriften for den tænketank, som regeringen har nedsat sammen med Dansk Folkeparti. Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast er blevet udpeget direkte af regering til at være en del af tænketanken, hvor den tidligere formand for LO Harald Børsting sidder for bordenden.

Tænketanken skal bidrage til debatten om, hvordan man kan indrette et arbejdsmarked, så medarbejderne kan holde til et længere arbejdsliv.

Men for Ole Wehlast er spørgsmålet om, hvordan man kan tilgodese de medarbejdere, der ikke kan fortsætte deres arbejdsliv i al evighed, lige så vigtigt:

- Jeg er utrolig glad for at få en plads i tænketanken. Den er et afgørende skridt på vejen i forbundets arbejde for at sikre en løsning for de nedslidte. Tænketanken giver mig en enestående mulighed for at sætte nedslidning på den politiske dagsorden, forklarer han.

Det har krævet et grundigt forarbejde, en stor portion vedholdenhed og tålmodighed at blive en del af tænketanken, og Ole Wehlast ser nu frem til at komme i gang med arbejdet.

Muligt både at få et kortere og længere arbejdsliv

Selvom tænketankens formål er at få folk til at blive længere tid på arbejdsmarkedet, ser Ole Wehlast ingen konflikt mellem det formål og Fødevareforbundet NNF's dagsorden:

- Jeg synes faktisk, at det er rigtig fint at forbedre mulighederne for at lade folk blive længere på arbejdsmarkedet. Det kan gavne både de friske seniorer og samfundsøkonomien. Men for mig er det utroligt vigtigt, at vi ikke glemmer de medarbejdere, der allerede er nedslidte efter et langt og hårdt arbejdsliv, når de rammer den pensionsalder, vi har i dag, på 65 år. Politikerne må ikke glemme de lønmodtagere, jeg repræsenterer, fastslår Ole Wehlast.

På den helt lange bane håber Ole Wehlast, at arbejdsmiljøet i fødevarebranchen bliver forbedret så meget, at også fødevarearbejdere kan fortsætte deres arbejdsliv til de er oppe i 70'erne. Men den løsning har lange udsigter, og derfor skal der findes en anden løsning.

- I Fødevareforbundet NNF har vi ikke den endegyldige løsning til, hvordan vi kan strikke en ordning sammen, der tager hånd om nedslidte fødevarearbejdere. Men vi har en masse idéer og forslag, og dem glæder jeg mig til at drøfte i tænketanken.

Udvalget består af:

Formand Harald Børsting, tidligere formand for LO.

Torben Poulsen, formand Danske A-kasser.

Ole Wehlast, forbundsformand Fødevareforbundet NNF.

Mickael Bech, direktør for VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Bjarne Hastrup formand ÆldreSagen.

Per K. Larsen, landsformand, Danske Seniorer.

Louise Gade, direktør VIA Efter- og videreuddannelse.


En repræsentant fra Senior Erhverv

Allan Polack, administrerende direktør for PFA Pension.


Parter

LO (2 pladser)


FTF (1 plads)

AC (1 plads)


DA (2 pladser)

Lederne (1 plads)


KL (1 plads)

Tænketanken bistås af et sekretariat i Beskæftigelsesministeriet.