Foto af Medarbejderne på lakridsfabrikken, som Gill i vaskehallen, kan glæde sig over at blive omfattet af overenskomsten pr. 1. juni 2018
Nyhed

Lakrids by Johan Bülow får overenskomst med Fødevareforbundet NNF

Fredag den 1. juni bliver Lakrids by Johan Bülow fuldgyldigt medlem af DI, og samme dag bliver medarbejderne i produktionen dækket af overenskomsten mellem Fødevareforbundet NNF og DI.

Fredag den 1. juni bliver Lakrids by Johan Bülow fuldgyldigt medlem af DI, og samme dag bliver medarbejderne i produktionen dækket af overenskomsten mellem Fødevareforbundet NNF og DI.

Fra fredag den 1. juni 2018 kan man spise lakridser fra Bülow med god samvittighed vel vidende, at der nu er overenskomst på virksomheden.

Fra den dag bliver de nemlig producerede under ordnede overenskomstforhold, idet Lakrids by Johan Bülow bliver fuldgyldigt medlem af DI. Det betyder samtidig, at medarbejderne bliver omfattet af den fødevareindustrielle overenskomst mellem Fødevareforbundet NNF og DI.

Og det vækker glæde hos Fødevareforbundet NNF's næstformand Jim Jensen:

- Det er altid en god dag, når medarbejderne på en virksomhed får garanteret ordentlige løn- og ansættelsesforhold. Vi har haft en rigtig god dialog med Lakrids by Johan Bülow, og jeg glæder mig til vores fremtidige samarbejde.
Første opgave bliver at få valgt en tillidsrepræsentant på virksomheden, fortæller forhandlingssekretær i Fødevareforbundet NNF Anette Sønderby Larsen:

- Selvom virksomheden har nogle år på bagen, så starter vi op helt fra bunden. Vi har heldigvis allerede en god kontakt med medarbejderne på virksomheden, så vores største opgave lige nu bliver at komme endnu tættere på dem, og vise dem fordelene ved at arbejde på en virksomhed med overenskomsten i orden og de muligheder det giver.

En spændende virksomhed

På få år er Lakrids by Johan Bülow gået fra at være en lille bornholmsk lakridsbutik, der blot solgte de få producerede lakridser til tilfældigt forbipasserende, til en rigtig produktionsfabrik med eksport til over 20 lande og flere udenlandske butikker.

Omkring 40 mand arbejder i produktionen, men i højsæsonen, optil jul, stiger antallet til det dobbelte. Og ifølge produktionsdirektør Tage Kusk, er målet at virksomheden skal have seksdoblet sin størrelse i 2025.

- Det er en rigtig spændende virksomhed, der viser hvor langt man kan nå med den rigtige ide og det rigtige produkt. Et vaskeægte erhvervseventyr, hvor høj kvalitet og konstant udvikling er i højsædet konstaterer Jim Jensen.

Du kan læse meget mere om Lakrids by Johan Bülow i næste nummer af Fødevareforbundet NNF's medlemsblad Substans, der udkommer den 20. juni.