Nyhed

BLOG: Velkommen til, Jakob

Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast byder Jakob Ellemann-Jensen velkommen som ny miljø- og fødevareminister: Vi har store forventninger til den nye minister.

Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast byder Jakob Ellemann-Jensen velkommen som ny miljø- og fødevareminister: Vi har store forventninger til den nye minister.

Alle ministerier er naturligvis vigtige, men for medlemmerne af Fødevareforbundet NNF og mig er netop miljø- og fødevareministeriet i særdeleshed vigtig. Derfor er det også afgørende, at der sidder en minister i spidsen, der har en grundlæggende forståelse for branchen, og de udfordringer og muligheder, vi står overfor.

Jeg håber, at Jakob Ellemann-Jensen har denne forståelse, for det er store opgaver, der ligger og venter på den nyudnævnte minister. Her tænker jeg naturligvis på det kommende fødevareforlig 4.

Samtidig skal ministeren forholde sig til truslen om spredningen af den svinepest, der rykker tættere og tættere på Danmark. Bliver danske svin smittet, kan det trække tæppet væk under vores eksport af svinekød til hele verden.

Og så skal ministeren naturligvis være med til at sikre, at fødevarebranchen også i fremtiden vil være rammen om et godt arbejdsliv for tusindevis af fødevarearbejdere.

Med andre ord har medlemmerne af Fødevareforbundet NNF - og Danmark - brug for en stærk minister, der værner om og udbygger Danmarks position som en af verdens førende fødevareproducenter.

Og så kan jeg ikke undlade at bemærke, at jeg nu håber, at Jakob Ellemann-Jensen bliver siddende på posten som miljø- og fødevareminister, indtil der kommer et folketingsvalg. For det er godt nok ikke særlig hensigtsmæssigt, at fødevareministrene generelt kun sidder i korte perioder. Der er behov for langsigtede og stabile løsninger, hvis fødevarebranchen skal fastholde sin styrkeposition.