Nyhed

Ny Facebook-gruppe skal samle slagteriarbejderne

Tillidsmandskollegiet opretter en Facebook-gruppe, der skal fungere som kommunikationskanal for de danske slagteriarbejdere på tværs af arbejdspladserne

Tillidsmandskollegiet opretter en Facebook-gruppe, der skal fungere som kommunikationskanal for de danske slagteriarbejdere på tværs af arbejdspladserne

Der er brug for et forum, hvor slagteriarbejderne i Danmark kan dele og diskutere relevant indhold med hinanden samt få information fra tillidsmandskollegiet. Derfor har tillidsmandskollegiet nu startet en lukket Facebook-gruppe.

- Vi vil gerne højne informationsniveauet, og så mener vi, at sådan en gruppe kan være med til at bakke op om fælleskabet på tværs af de forskellige slagterier, siger Brian Vestergaard, der er fællestillidsmand på Danish Crown-slagteriet i Blans og formand for tillidsmandskollegiet.

Facebook-gruppen hedder Slagteriarbejder under Tillidsmandskollegiet og vil blive brugt til at dele og debattere emner inden for branchen. Det kan være aktuelle nyheder, faglige problemstillinger, koncernmeddelelser med mere. Gruppen indeholder desuden forskellige politikker fra slagterierne, som kan være relevante for medlemmerne at have adgang til.

Hold den gode tone

Alle medlemmer af gruppen kan lave opslag til de øvrige medlemmer, det skal blot være indhold, der vedkommer størstedelen af slagteriarbejderne på de danske slagterier.

- Vi vil gerne, at der er en livlig diskussion, hvor slagteriarbejderne kan vende stort og småt, så længe den sobre tone holdes, og man går efter bolden og ikke manden, siger Brian Vestergaard.

I gruppen er der nedfældet klare retningslinjer, så ingen kan være i tvivl om, hvad der accepteres, og hvad der ikke gør.

For nuværende slagteriarbejdere

Gruppen er for nuværende slagteriarbejdere, og man skal derfor godkendes af en af administrator for at komme ind, og man kan ekskluderes igen, hvis man ikke længere er ansat på et slagteri. Det skyldes, siger Brian Vestergaard, at tillidsmandskollegiet ønsker, at det er de, der er i direkte berøring med de aktuelle ember, der diskuterer dem - og ikke folk ude fra, der har en holdning.

Selvom gruppen er lukket, et det dog stadig vigtigt, at man som medlem ikke går ud fra, at det er et fuldstændig lukket forum. Når en gruppe har et stort antal medlemmer, kan man ikke undgå, at indhold siver ud til omverdenen.

- Så man skal være opmærksom på, at det man udtrykker i gruppen, skal man kunne tåle, at udefrakommende ser, siger Brian Vestergaard.

Tillidsmandskollegiet opfordrer alle ansatte ved danske slagterier til at søge efter gruppen på Facebook og melde sig ind.