Nyhed

Blog: Mere uddannelse, bedre arbejdsmiljø – og en løsning for de nedslidte

Danskerne vil i 2030 være den befolkning i EU, der arbejder mest. Derfor skal fokus på mere uddannelse og bedre arbejdsmiljø – og der SKAL findes en fair løsning for de nedslidte.

Danskerne vil i 2030 være den befolkning i EU, der arbejder mest. Derfor skal fokus nu være på mere uddannelse og bedre arbejdsmiljø - og så SKAL der findes en ordentlig løsning for de nedslidte. Det mener forbundsformand Ole Wehlast.

Medierne melder i dag, at Danmark er på vej mod flere EU-rekorder i arbejde. I 2030 vil Danmark ifølge EU-kommissionen være det land i Europa, hvor den største andel af befolkningen er i arbejde, og vi vil have den højeste pensionsalder - 4,5 år højere end i Sverige.

Det viser, at politikernes reformer igennem de sidste 12 år - hævning af pensionsalderen, forringelser af efterlønnen osv. - vil betyde, at danskerne fremover arbejder mere. Det får i Politiken økonomisk overvismand Michael Svarrer til at konkludere, at der ikke længere er et akut behov for reformer til at øge arbejdsudbuddet.

Med andre ord: Der er intet grundlag for at hæve pensionsalderen yderligere.

Arbejdernes Erhvervsråd slår i samme avis fast, at politikerne nu i stedet bør fokusere på mere uddannelse samt at sikre et mindre nedslidende arbejdsmiljø.

Det er vi i Fødevareforbundet NNF enig i. Mere uddannelse og bedre arbejdsmiljø er vejen frem - men der er også et tredje fokus, som politikerne pinedød skal prioritere: En løsning for de nedslidte.

Det tager tid at komme nedslidningen til livs ude på arbejdspladserne, så flere kan blive på arbejdsmarkedet. Og i mellemtiden er der desværre alt for mange danskere, der bliver nedslidte. Ikke mindst blandt vores medlemmer.

Efterlønnen er forringet til ukendelighed, og de øvrige ordninger, der skulle hjælpe nedslidte, sikrer dem ikke en værdig tilbagetrækning. Tværtimod.

Så kære politikere: Danmark er ude af den økonomiske krise, og det ser ud til, at vi har sikret arbejdsudbuddet for fremtiden. Så SKAL der også være råd til at sikre os, der knokler for Danmark!