Nyhed

Wehlast: Regeringen og DF giver til dem, der allerede har, og svigter de nedslidte

Regeringen og DF giver de bedst stillede ældre endnu flere penge i lommen. De nedslidte får nul og nix.

Regeringen og DF giver de bedst stillede ældre endnu flere penge i lommen. De nedslidte får nul og nix.

Finansloven giver arbejdende ældre flere penge i lommen.

Sådan lyder en af overskrifterne i medierne om den netop indgåede finanslovsaftale. Sætningen er central, for den understreger et af de helt store problemer ved aftalen: Der er flere penge til de arbejdende ældre.

Regeringen og Dansk Folkeparti har nemlig afsat ca. 1,7 mia. kr. til de ældre, der kan blive længere på arbejdsmarkedet. Herunder blandt andet en ekstra kontant præmie på 30.000 kr. til de, der arbejder et ekstra år, når de har nået folkepensionsalderen.

Men hvad med de mennesker, der ikke kan arbejde ind i deres alderdom? Hvad med de lønmodtagere, der har knoklet hårdt fra en ung alder og derfor er nedslidte allerede inden, de når pensionsalderen? Dem er der ikke afsat en krone til.

Jeg synes, at det er fint, at der afsættes penge til seniorerne, men det nytter ikke noget, at pengene kun kommer de mest privilegerede til gode. Mine medlemmer - dem, der knokler ude på slagterierne, mejerierne og andre steder i fødevarebranchen - får ikke en del af kagen, for de er blevet nedslidte, inden de når der til. Man giver med andre ord til dem, der i forvejen har, men glemmer nogle af dem, der trænger mest.

De ældre opdeles i to hold

Dermed er finansloven med til at inddele lønmodtagerne i to hold:

På det ene er de veluddannede; dem, der er kommet sent på arbejdsmarkedet, ofte har tjent godt, har gode pensionsopsparinger og i øvrigt helbredet i behold, når de når pensionsalderen. Denne gruppe får nu mere.

Og på det andet hold er dem med kort eller ingen uddannelse; dem, der har arbejdet fra en meget ung alder, ofte har tjent mindre, og som har slidt kroppen ned ved hårdt fysisk arbejde. Denne gruppe glemmes.

Hvis regeringen og Dansk Folkeparti mener, at alle har ret til en værdig alderdom, finder de hurtigt nogle penge til at finde en løsning for de nedslidte lønmodtagere. Så de kan forlade arbejdsmarkedet, inden de skal direkte i sygesengen eller graven.