Nyhed

Politikerne har ansvaret for en værdig tilbagetrækning

Siden 2006 har politikerne på Christiansborg vedtaget den ene reform efter den anden. Målet har været at få flere ud på arbejdsmarkedet.

Siden 2006 har politikerne på Christiansborg vedtaget den ene reform efter den anden. Målet har været at få flere ud på arbejdsmarkedet.

Undervejs er efterlønnen blevet udhulet til ukendelighed, og pensionsalderen for dem, der er 30 år i dag, står til at blive 73,5 år. Forsvaret for ændringerne er, at den gennemsnitlige levealder stiger.

Men er det virkelig så simpelt, at vi kan arbejde længere, fordi vi lever længere? Nej, det er ikke. Det afhænger helt af, hvad man laver, og hvor tidligt man startede.

Mange af vores medlemmer har et hårdt fysisk arbejde, og de er allerede i dag fysisk nedslidte, længe før de nærmer sig pensionsalderen. Derfor skal der findes politiske løsninger for dem, som ellers bliver skubbet ud over kanten.

Fødevareforbundet NNF Østjylland har med borgermødet d. 26. november i Forum Horsens været med til at gøre opmærksom på udfordringerne, men det er og bliver politikernes opgave at tage ansvar for deres handlinger.

Nogle har peget på mulighederne for at løse problemet ved overenskomstforhandlingerne. Men den går ikke - vi vil ikke betale to gange for reformernes urimelige konsekvenser.

Når politikerne har taget en beslutning, som rammer bredt, må de også finde en løsning for dem, som ikke når i mål.