Nyhed

Elever får billigere kontingent

I 2019 bliver det billigere for unge at være medlem af Fødevareforbundet NNF. Det vækker glæde hos forbundets ungdomskonsulent.

I 2019 bliver det billigere for elever at være medlem af Fødevareforbundet NNF. Det vækker glæde hos forbundets ungdomskonsulent.

Prisen for elevernes medlemskab af Fødevareforbundet NNF bliver sat ned fra årsskiftet. Mens elever i 2018 skulle betale 55 kroner om måneden i forbundskontingent, bliver prisen i 2019 sat ned til 41,00 kroner. Og for voksenelever falder prisen på et forbundskontingent fra 495,05 til 41,00 kroner.

Beslutningen glæder ungdomskonsulent i Fødevareforbundet NNF Adam Feldbæk Andersen:

- Det er rigtig positivt, at eleverne for fremtiden kun skal betale lige over en krone om dagen for at være medlem og dermed få adgang til hjælp og støtte, hvis de skulle komme i klemme. Tiden som elev er spændende, men kan også være udfordrende. Når vi sænker kontingentet, sender vi samtidig et stærkt signal om, at man under uddannelse ikke skal veje sin tryghed op i kroner og øre, slår Adam fast.

Han håber, at signalet om, at Fødevareforbundet NNF hellere end gerne åbner døren for unge medlemmer, vil få flere til at tage skridtet og melde sig ind:

-    Vi ved godt, at mange unge må lave benhårde prioriteringer for at få hverdagen til at hænge sammen. Men med en endnu lavere pris, er der ikke længere noget, der taler imod at melde sig ind i fagforeningen og blive en del af fællesskabet.

De unge medlemmer er vigtige

Adam Feldbæk Andersen lægger ikke skjul på, at ønsket om at få flere unge til at melde sig ind, ikke kun handler om at tilgodese eleverne:

- Eleverne har brug for at være medlem af en rigtig fagforening. Vi står bag deres uddannelser og kender deres fag ud og ind. Vi kan både hjælpe dem, mens de er under uddannelse, men også bagefter, når de skal ud finde jobs. Men når det er sagt, så har fagforeningen også brug for de unge. De er med til at løfte vores fag og ruste dem til fremtiden. De unges bidrag er vigtigt for fællesskabet.

Selv om forbundskontingentet bliver sat til 41,00 kroner for alle elever under uddannelse - uanset alder - så er der fortsat forskellige omkostninger, der bliver lagt oveni forbundskontingentet, og det varierer alt efter hvilken type elev man er.

Hvis du er i tvivl om dit kontingent, er du altid velkommen til at ringe til Fødevareforbundet NNF på 38187272.