Nyhed

Ekstra indbetalinger til pension er på rekordkurs

Flere og flere ansatte i industrien og fødevareindustrien er begyndt at foretage ekstra indbetalinger på pensionskontoen. I Industriens Pension har den ekstra pension kurs mod klar rekord i 2018.
Genrefoto: Penge til tørre
Genrefoto: Penge til tørre

Flere og flere ansatte i industrien og fødevareindustrien er begyndt at foretage ekstra indbetalinger på pensionskontoen. I Industriens Pension har den ekstra pension kurs mod klar rekord i 2018.

Danske LO-arbejderes pensionsformuer vokser markant i disse år, og stadig flere vælger samtidig at polstre opsparingen yderligere med ekstra indbetalinger.

Nye tal fra Industriens Pension, hvor størstedelen af medlemmer af Fødevareforbundet NNF har deres pensionsordning, viser, at de ekstra indbetalinger er steget med ca. 14 procent til 120 mio. kr. årets 11 første måneder. Dermed er de ekstra indbetalinger i pensionsselskabet på klar rekordkurs.

- Jeg tror, at det hænger sammen med et udbredt ønske om at have mere hånd i hanke med økonomien som pensionist. Mange har gjort sig tanker om deres ønsker i pensionisttilværelsen og har derfor fokus på en god økonomi som pensionister. Samtidig er der en forståelig usikkerhed om fremtidens offentlige ydelser, og derfor ønsker mange at tage sagen i egen hånd,  siger forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing.

Renters rente-effekten

Hun fastslår, at selv små ekstra indbetalinger i sidste ende kan få relativ stor betydning, hvis man har en lang opsparingshorisont. Det skyldes, at der er mange år til at forrente pengene, hvis man begynder tidligt.

- Vores beregninger viser, at man kan se frem til omkring 314.000 kr. ekstra som pensionist, hvis man gennem et arbejdsliv indbetaler 250 kr. om måneden til ekstrapension. Heraf kommer størstedelen fra investeringsafkastet, siger Joan Alsing.

Industriens Pension har gennem de seneste ti år leveret et afkast på 9,5 procent i gennemsnit om året. Det er blandt de absolut højeste afkast i branchen.

Set over hele kalenderår er de ekstra indbetalinger fra 2012 til 2017 steget med 147 procent fra 55 mio. kr. i 2012 til 136 mio. kr. i 2017.

Du kan stadig nå det

Hvis du gerne vil indbetale til Ekstrapension kan du:

  • Logge ind på industrienspension.dk/MinSide og selv begynde indbetalingen.
    Sidste frist er 31. december 2018, hvis du skal opnå skattefradrag i 2018.
  • Kontakte Medlemsservice på 70 33 70 70 eller via medlemsservice@industrienspension.dk.
    Mellem jul og nytår holder vi åbent den 27. og 28. december - torsdag fra kl. 8.30-20 og fredag fra kl. 8.30-16.00.