Nyhed

2019 bliver et vigtigt år

Vi mener derfor, at der skal etableres en ordning, der giver nedslidte medarbejdere mulighed for at trække sig værdigt tilbage - altså uden ydmygende arbejdsprøvninger og praktikker, der alligevel ikke fører nogen vegne.
Svend Erik Andersen, afdelingsformand Fødevareforbundet NNF Nordjylland
Svend Erik Andersen, afdelingsformand Fødevareforbundet NNF Nordjylland

2018 går på held, men der er masser af udfordringer og opgaver, vi bærer med os videre til 2019.

Blandt andet skal vi den 26. maj vælge repræsentanter til EU-Parlamentet. Med tanke på Brexit, så håber jeg, at EU-parlamentarikerne vil holde sig den korrekte dosering nationalpolitik kontra EU-politik for øje - især når det gælder arbejdsmarkedspolitikken. Ikke, at vi kan holde til at stå uden for EU, for det kan vi ikke, men vi kan bestemt heller ikke holde til at få Den Danske Model undergravet.

I 2019 skal vi også have valg til Folketinget. I Fødevareforbundet NNF har vi en vigtig dagsorden at sætte. Vi vil nemlig sætte fokus på den stigende pensionsalder og det faktum, at ikke alle kan holde til et længere arbejdsliv. Vi mener derfor, at der skal etableres en ordning, der giver nedslidte medarbejdere mulighed for at trække sig værdigt tilbage - altså uden ydmygende arbejdsprøvninger og praktikker, der alligevel ikke fører nogen vegne.

Det er politikerne, der skabte problemet, da de udhulede efterlønnen og samtidig besluttede, at vi skal arbejde længere.
Derfor er det også politikerne, der skal løse problemet.

Forbundet vil i de kommende måneder afholde borgermøder med dette tema rundt om i landet - også her i Nordjylland. Jeg håber, at I vil møde op og dermed være med til at fortælle politikerne, at de har et problem, der skal løses.