Nyhed

Virksomhed lukker i Lunderskov

Dakas fabrik i Lunderskov indstiller produktionen ved udgangen af september, så ansatte må se sig om efter andet arbejde

Dakas fabrik i Lunderskov indstiller produktionen ved udgangen af september, så ansatte må se sig om efter andet arbejde

De 11 medlemmer af Fødevareforbundet NNF hos virksomheden Daka i Lunderskov har mistet deres arbejde, da virksomheden lukker ved udgangen af september. Virksomheden, der omdanner blod til foder, forklarer lukningen med, at tilgangen af blod fra bl.a. svineproduktionen i de senere år er faldet, da blodet benyttes til andre formål end tidligere.

Daka har andre fabrikker i Danmark og en del af produktionen fra Lunderskov flytter nu til Løsning.

Lukningen har ifølge tillidsmand Ejvind Christensen været undervejs i noget tid, men at det nu går så hurtigt, er alligevel kommet bag på medarbejderne.

- Vi vidste, at det måske ville gå den vej, men vi var jo ikke hundrede procent sikre, siger han.

Ejvind Christensen fortæller, at flere af medarbejdere har lang anciennitet hos virksomheden - selv har han arbejdet hos Daka i 34 år.

- Vi har jo kaldt os en lille familie, siger han.

Hjælp til de afskedigede

Et par af medarbejderne på virksomheden går nu på pension, og andre er blevet tilbudt at flytte til Dakas fabrik i Løsning.

Fødevareforbundet NNF har sendt en medarbejder til virksomheden for at hjælpe de resterende bedst muligt videre i deres arbejdsliv.

- Vi er utrolig ærgerlige over lukningen, og nu gælder det om at hjælpe vores medlemmer bedst muligt. Det har vi desværre en del erfaring med, siger næstformand Jim Jensen.

Han nævner som et eksempel lukningen af Ticans forædlingsfabrik i Ansager i oktober sidste år, hvor det siden lykkedes at få alle afskedigede medarbejdere godt videre.