Nyhed

Nye arbejdspladser vækker glæde

Op mod 100 nye arbejdspladser på slagteriet i Blans vækker begejstring hos Fødevareforbundet NNF. ”Forhåbentlig kan vi frem over se tilbage på dette som et vendepunkt,” siger næstformand.

Op mod 100 nye arbejdspladser på slagteriet i Blans vækker glæde hos Fødevareforbundet NNF. "Forhåbentlig kan vi frem over se tilbage på dette som et vendepunkt," siger næstformand.

Japanernes forkærlighed for dansk svinekød sikrer 100 nye arbejdspladser på Danish Crowns slagteri i Blans ved Sønderborg. Det har koncernen meldt ud onsdag middag, og det er en nyhed, der kan få smilet frem hos Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF.

- Vi glæder os enormt over, at der kommer flere danske arbejdspladser, og forhåbentlig kan vi frem over se tilbage på dette som et vendepunkt for beskæftigelsen i branchen, siger han.

Forhåbningerne bygger blandt andet på, at de japanske kunder i højere grad efterspørger forædlet dansk kød, så det ikke blot er det ferske svinekød, der skal sendes til Japan til videre forarbejdning der. Jo mere forædling, der sker i Danmark, jo flere danske hænder, er der brug for.

Sammenholdt med en nyligt indgået handelsaftale mellem EU og Japan tegner der sig derfor en lys fremtid for den danske eksport til landet med verdens tredje største økonomi.

- Danish Crown tror på øgede muligheder i eksporten til Japan og er villige til at investere på den baggrund. Det vil vi gerne kvittere for. Og det er jo fantastisk, at det resulterer i flere arbejdspladser i Danmark, siger Jim Jensen.

Nye vinde der blæser

På slagteriet i Blans vækker de nye arbejdspladser også glæde hos fællestillidsmand Brian Vestergaard.

- Vi er rigtig glade for at få de her arbejdspladser til Blans. Som tillidsrepræsentant er det dejligt at være med til at udvide frem for at afvikle, siger han.

Han hæfter sig ligesom Jim Jensen ved, at det er forædling af kødet, der er med til at sikre de nye arbejdspladser. I flere år har tendensen ellers været, at arbejdet med forædlingen af kødet rykkede ud af landet.

- Så det er lidt nye vinde, der blæser, siger Brian Vestergaard.

De flere arbejdspladser på slagteriet giver også Brian Vestergaard og kollegerne ekstra arbejde, men det er arbejde af den yderst positive slags. Stillingerne skal besættes, og virksomheden skal gøres klar til at huse en medarbejderstab, der udvides med næsten 10 pct. fra 1100 til 1200.

- Vi står f.eks. ikke lige med 100 ekstra skabe, så det skal vi have fundet ud. Men det finder vi også ud af, siger Brian Vestergaard.