Nyhed

Slagter-Torben fra MasterChef: Min faglighed har givet en ballast

En slagterbaggrund kan bruges til mere, end man måske skulle tro. Fagligheden kom Torben Brander til gode på TV i bedste sendetid.

En slagterbaggrund kan bruges til mere, end man skulle tro. Fagligheden kom Torben Brander til gode på TV i bedste sendetid. Hep på den nordjyske slagter hjemme fra stuen i aften (onsdag den 4. april), når han giver den gas i MasterChef.

Et veludstyret køkken, en bunke lækre råvarer og 45 minutter. Det burde vel være nemt at få en lækker ret ud af det? Det er det bestemt ikke, når der er et kamera på, fortæller slagteren Torben Brander, der deltager i den aktuelle sæson af Tv-programmet MasterChef.

- Det ser nemt ud, når man sidder hjemme foran fjernsynet. Når de har 45 minutter til at lave noget, så siger man: "Hvor svært kan det være?". Men når kameraerne er tændt, og der står en journalist og stiller spørgsmål imens, så kan en halv time altså hurtigt forsvinde, siger han.

Slagter-erfaringen hjalp ham videre

Torben Brander bor i Brovst i Nordjylland. Han er slagter og medlem af Fødevareforbundet NNF, og når han ikke passer sit job i virksomheden Rævhede Naturprodukter, der er specialiseret i vildtkød, er passionen madlavning. Derfor meldte han sig til MasterChef, og han blev i en audition udvalgt som en af de 40 dygtigste, der skulle være med i selve konkurrencen.

Efterfølgende lykkedes det også Torben Brander at gå videre fra den indledende runde, og hans baggrund som slagter var med til at hjælpe ham igennem.

- Jeg ved f.eks. at alle pattedyr har samme anatomi. Jeg har en basisviden i forhold til at partere ting, mens menigmand jo ikke er vant til at håndtere noget med ben i, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter billedet

MasterChef - Torben 2

Da der skulle laves pasta, kom slagteruddannelsen knap så meget i brug, men Torben Brander havde fint styr på dejen.

Havde helt styr på kaninen

Den viden kom ham især til gode i en konkurrence i den indledende runde, hvor deltagerne fik en hel kanin, som de skulle lave en ret ud fra. En udfordring, der voldte flere af deltagere problemer.

- Der gør min erfaring, at jeg bare springer på, siger Torben Brander.

Torbens kanin blev til en lækker ballotine serveret med salvie. En ret, der sikrede Torben Brander førstepladsen i den konkurrence og videre deltagelse i MasterChef.

Følg med i aften (onsdag 4. april) kl. 19, når slagteren fra Brovst igen skal i ilden i MasterChef-køkkenet. Masterchef-udsendelserne sendes mandag til torsdag på TV3, og kan ellers ses med abonnement på Via Play eller gratis (men med reklamer) på viafree.dk.