Nyhed

”Som lyn fra en klar himmel”

Det er dagen derpå i Ansager, hvor 49 slagteriarbejdere i går fik at vide, at de mister deres job, fordi produktionen skal flyttes til udlandet

Det er dagen derpå i Ansager, hvor 49 slagteriarbejdere i går fik at vide, at de mister deres job, fordi produktionen skal flyttes til udlandet

Tirsdagens afdelingsmøde på Ticans fabrik i Ansager udviklede sig noget anderledes end medarbejderne havde forventet. Ticans administrerende direktør Ove Thejls var nemlig dukket op, og han kunne fortælle de 49 slagteriarbejdere, at de pr. 31. december 2017 skal se sig om efter et nyt job.

Produktionen af pølser og marineret kød lukkes nemlig ned i Danmark og rykkes til nogle af den tyskejede koncern Tönnies' andre produktionssteder. Det er knap to år siden, at Tönnies overtog den danske andelskoncern Tican.

- Jeg har lært, at Ove Thejls nogle gange kommer med gode nyheder og nogle gange med dårlige nyheder, men jeg havde slet ikke set det her komme. Det kom som lyn fra en klar himmel, fortæller Otto Uhd, der er tillidsrepræsentant for de 49 medlemmer af Fødevareforbundet NNF.

I dag - dagen efter beskeden om den kommende lukning - er stemningen på virksomheden trykket, og kollegerne er så småt begyndt at tale om, hvad der nu skal ske.

Socialplan på trapperne

For kun lidt over et år siden blev virksomheden i Ansager ramt af en stor fyringsrunde, hvor Tican fyrede over halvdelen af de daværende slagteriarbejdere. Otto Uhd har derfor en vis erfaring med at få folk videre:

- Der bliver lavet en socialplan, der for eksempel kan bruges til give kollegerne noget uddannelse eller anden hjælp, så de kan komme videre i nyt job. Og så håber jeg, at en del af mine kolleger kan få job hos Tönnies i Brørup.

Selv regner Otte Uhd med at skifte branche:

- Jeg er 56 år og efterhånden slidt godt ned, så jeg tror ikke, at jeg kan fortsætte i slagteribranchen. Det er simpelthen for hårdt, konstaterer han, der oprindeligt kommer fra mejeribranchen.  

Han afviser ikke, at han vender tilbage til den branche.