Foto af Foto: SkillsDenmark
Nyhed

Kagekunst i verdensklasse

Ved WorldSkills 2017 dystede konditor Blyp Knudsen mod nogle af verdens allerbedste konditorer. Blyp gav dem kamp til stregen og blev den danske konditor, som har opnået flest point ved WorldSkills.

Ved WorldSkills 2017 dystede konditor Blyp Knudsen mod nogle af verdens allerbedste konditorer. Blyp gav dem kamp til stregen og blev den danske konditor, som har opnået flest point ved WorldSkills.

Under temaet "Grafitti/street art" konkurrerede konditor Blyp Knudsen mod nogle af verdens dygtigste konditorer ved WorldSkills i Abu Dhabi den 14. - 19. oktober. Selv om Blyp i 2016 vandt titlen som Danmarks bedste konditorlærling ved DM i Skills, gik hun ydmygt til WorldSkills og havde ingen forventninger om en topplacering.

- Nogle af de andre deltagere var blevet frikøbt fra deres skole eller arbejde og havde trænet meget mere end mig. Derfor vidste jeg godt, at jeg var oppe mod nogle enormt dygtige konkurrenter. Men overordnet er jeg tilfreds med min præstation, og jeg er glad for, at jeg har været med. siger Blyp Knudsen.

Samlet blev Blyp nr. 17 ud af 27 deltagere, og hun var kun 6 point fra de 700, det kræver at få en "Medallion for Excellence".  Med sine 694 point er Blyp den konditor, som gennem tiden har fået flest point med hjem fra WorldSkills.

Irriterende marcipanfigurer

WorldSkills var kulminationen på et langt forløb med både spænding, tvivl og logistiske udfordringer, men da konkurrencen endelig gik i gang, havde Blyp det fint.

- Det var godt at komme i gang, selv om det var en lang dag. Jeg lavede både eclairs, marcipanfigurer og min karamelopsats med tærter. Jeg synes ikke, mine eclairs blev lige i øjet, men publikum roste dem. Til gengæld var mine marcipanfigurer virkelig ikke gode. De har klart trukket ned i min bedømmelse, siger Blyp.

På konkurrencens anden dag skulle Blyp lave chokoladebarer, savariner og sit blikfang.

- Det var en travl dag - især de sidste to timer. Jeg var nødt til at undlade nogle detaljer på mit blikfang fx samlingen på bagsiden. Men generelt var jeg glad for det, jeg præsterede, selv om de marcipanfigurer irriterede mig. Det vigtigste var, at alt blev afleveret til tiden, og så var jeg mest tilfreds med, at mit blikfang og min karamelopsats med tærter stod godt, siger Blyp.

Et godt sammenhold 

WorldSkills var en stor oplevelse, men Blyp har også fået mange andre gode minder med hjem.

- Jeg har været så heldig også at opleve alt muligt andet end selve konkurrencen. Hele landsholdet har både været i et kæmpe storcenter, og vi har set den store moske i Abu Dhabi. Jeg synes, vi har været et godt hold og haft et godt sammenhold. Under hele turen har vi fulgtes ad på kryds og på tværs, og man har aldrig været alene, fortæller Blyp.

Et par dage inden konkurrencen gik i gang, var det danske landshold også ude at besøge en lokal privatskole for drenge. Her blev danskerne budt velkommen af skolens elever og lærere, som spillede den danske nationalsang. Derefter blev danskerne vist rundt på skolen og fik mulighed for at fortælle om Danmark. Det var en stor og sjov oplevelse for hele holdet.