Nyhed

49 arbejdspladser lukker i Ansager

Tönnies, der ejer Tican, har besluttet at flytte produktionen af pølser og marineret kød i Ansager ud af landet. Det er en rigtig træls situation, siger næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen

Tönnies, der ejer Tican, har besluttet at flytte produktionen af pølser og marineret kød i Ansager ud af landet. Det er en rigtig træls situation, siger næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen

Den 1. januar 2018 er det slut med Ticans produktion af pølser på virksomheden i Ansager. Ticans tyske ejere, Tönnies, fortæller i pressemeddelelse, at " produktionen af pølser og marinerede produkter forventes overført til andre produktionsenheder i Tönnies koncernen."

Næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen er ærgerlig over nyheden:

- Det er en rigtig træls situation for de ansatte på virksomheden, der nu skal ud og kigge efter nyt job. Vores beredskab har jo desværre alt for stor erfaring med virksomhedslukninger, og de står naturligvis klar til at hjælpe de berørte medlemmer af Fødevareforbundet NNF.

Tican skriver desuden i pressemeddelelsen, at de fyrede medarbejdere i det omgang, det er muligt, vil blive tilbudt job på en af koncernens andre virksomheder, og det håber Jim Jensen vil kunne hjælpe en stor del af de fyrede slagteriarbejdere. 

Han hæfter sig desuden ved, at produktionen flyttes "til andre produktionsenheder i Tönnies koncernen"

- Mig bekendt har de ikke den type forædling på hverken deres slagteri i Thisted eller i Brørup, så det må jo desværre betyde, at de sender produktionen ud af landet. Og det er godt nok en tåbelig måde at kvittere for al den støtte, vi har givet erhvervslivet, konstaterer Jim Jensen.

Fødevareforbundet NNF har i de senere år brugt mange kræfter på at få forbedret vilkårene for fødevarevirksomheder i Danmark:

- Den ene hjælpepakke efter den anden har lettet de økonomiske byrder ved at drive fødevarevirksomhed i Danmark. De har fået lettet en række afgifter, og både politikere, interesseorganisationer og Fødevareforbundet NNF har lagt sig i selen for at imødekomme erhvervslivets krav. Og så takker de ved at lukke produktionen og rykke den til udlandet. Det gør det godt nok svært at bevare gejsten, udtaler Jim Jensen.

Fødevareforbundet NNF har tidligere kritiseret landmændene for med den ene hånd at kræve økonomiske og miljømæssige lettelser, og med den anden hånd at sende et konstant stigende antal grise ud af landet:

- Der er ikke noget jeg hellere vil, end at se en sund og stærk fødevareproduktion i Danmark. Men kræver altså, at både landmænd og virksomhedsejere også har det ønske. Hvis man hver gang prioriterer den kortsigtede økonomiske gevinst ved at sende værditilvæksten til udlandet, så dør den danske fødevareproduktion indefra, siger Jim Jensen.