Nyhed

Endelig: Regeringen, DF og De Radikale aflyser afgiftsstigninger på slik og chokolade

Planlagt stigning i afgiften på slik og chokolade er blevet aflyst. Det forbedrer vilkårene for de danske producenter

En planlagt stigning i afgiften på slik og chokolade fra starten af 2018 er nu blevet aflyst. Det glæder forbundsformand Ole Wehlast, da det forbedrer vilkårene for de danske producenter og dermed kan styrke beskæftigelsen i branchen

Regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale er blevet enige om at annullere den planlagte stigning i slik- og chokoladeafgiften fra starten af næste år. Det vækker glæde hos Fødevareforbundet NNF.

- Vi har kæmpet for at få annulleret stigningen, og det er rigtig dejligt, at det nu sker, siger forbundsformand Ole Wehlast.

Afgiften på slik og chokolade har længe været på himmelflugt, og det har gjort det særdeles attraktivt for mange danskere at købe deres søde sager i Tyskland og Sverige. Samtidig har de høje afgifter også dannet grobund for et stort illegalt marked. Derfor er det ifølge Ole Wehlast yderst positivt, at afgifterne ikke stiger yderligere fra 2018.

- Afgifterne er i forvejen langt højere i Danmark end i vores nabolande, og det er et problem for de danske virksomheder. Sammen med de andre afgiftssænkninger og fjernelse af afgifter vil det styrke de danske producenters konkurrenceevne, så jeg håber, at virksomhederne vil tage godt imod det og styrke beskæftigelsen, siger han.

Aftalen om at droppe afgiftsstigningerne sker som en del af en aftale indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti, der skal styrke vækst og udvikling i Danmark. Ole Wehlast havde gerne set et forlig med bredere opbakning blandt folketingets partier, så virksomhederne måske kunne føle sig mere sikre på, at afgiftslettelserne er permanente.

- Jeg opfatter dog Socialdemokraternes fravær mere som uenighed om, hvordan lettelserne skal finansieres, end som en modstand mod lettelserne, siger han og fortsætter:

- Jeg mener derfor, at virksomhederne roligt kan regne med, at tendensen, som lettelserne viser, er varig, og at de derfor kan agere offensivt og styrke produktionen og beskæftigelsen.