Nyhed

Industriens Pension har vokseværk

Flere medlemmer, giver flere penge i kassen hos Industriens Pension. De samlede investeringer har nu rundet 150 mia. kroner
Pengesedler kroner penge
Pengesedler kroner penge

Flere medlemmer, giver flere penge i kassen hos Industriens Pension. De samlede investeringer har nu rundet 150 mia. kroner

De ansatte på danske industri- og fødevareindustriarbejdspladser fortsætter med at øge pensionsopsparingen. Medlemmernes indbetalinger til Industriens Pension satte sidste år rekord med 8,4 milliarder kroner. Det er er 252 millioner mere end i 2015.

Samtidig er antallet af medlemmer steget med over 2.400 personer, så Industriens Pension nu har 402.205 medlemmer. Det viser årsrapporten for 2016. Medlemsfremgangen afspejler, at beskæftigelsen indenfor industrien er stigende.

- 2016 har været et rigtig godt år for Industriens Pension. Året har været præget af et højere aktivitetsniveau med både stigende indbetalinger, stigende udbetalinger, flere medlemmer, et rigtig stærkt afkast og en hurtigt voksende formue under forvaltning, siger Laila Mortensen, der er administrende direktør i Industriens Pension.

Højt afkast gennem mange år

Hun glæder sig samtidig over et meget tilfredsstillende samlet afkast på 8,2 procent sidste år. Medlemmer, der har mindst 20 år til pension, fik et afkast på hele 9,6 procent.

Over de seneste 10 år - der har budt på både op- og nedture på de finansielle markeder - har det gennemsnitlige årlige afkast i Industriens Pension været 8,4 procent.

Det høje afkast kombineret med stigende indbetalinger betyder, at de samlede investeringsaktiver steg til 150 milliarder kroner ved udgangen af 2016. I 2015 var det tal 138 milliarder.

Høj tilfredshed blandt medlemmer

2016 har også været karakteriseret ved, at Industriens Pension vandt branchens tre mest prestigefyldte priser.

Investment & Pensions Europe tildelte i december sidste år Industriens Pension en international pris for en stærk risikostyring, og uafhængige kundetilfredsmålinger fra konsulenthusene Loyalty Group og Wilke viste i efteråret, at Industriens Pension har branchens mest tilfredse og loyale medlemmer.

- Den høje tilfredshed fra vores medlemmer forpligter, og vi vil fortsat arbejde benhårdt for at hæve medlemmernes tilfredshed og loyalitet, siger Laila Mortensen.