Nyhed

Blog: Gode danske fødevarer, skal gi’ gode danske job

Nye tal viser, at der er flere ansatte i danske industrivirksomheder uden for Danmarks grænser, end i Danmark. En skidt nyhed, skriver Ole Wehlast i denne blog.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der nu er flere ansatte i danske industrivirksomheder uden for Danmarks grænser, end i Danmark.

Det er en skidt nyhed og det er en fejlslagen kurs den danske fødevareindustri er slået ind på.

For det er nemlig særligt de danske fødevarevirksomheder, der har mange ansatte i udlandet.

Fødevareindustrien havde næsten 110.000 ansatte i udlandet. Det er drikkevareproducenter, slagterier og mejerier der beskæftiger flest udenfor Danmarks grænser.

Sammenlignet med de 55.000 beskæftigede i Danmark, var der altså dobbelt så mange ansatte i udlandet som i Danmark.

Jeg er egentlig ikke overrasket over tallene.

Vi ved jo godt, at fødevareindustrien i den grad satser på vækst udenfor Danmarks grænser. Men det er helt afgørende, at der også bliver satset på vækst herhjemme.

Den danske succes i udlandet, bygger på det gode omdømme som danske fødevarer har.

Men hvis de gode danske fødevarer, reelt er made in China eller bare hergestellt in Deutschland, så sætter vi den danske fødevareindustris gode ry og rygte over styr.

I Fødevareforbundet NNF knokler vi for at forbedre rammevilkårene for den danske fødevareindustri - i Danmark.

Det gør vi ikke for at væksten skal ligge syd for grænsen, men for at sikre gode danske jobs.

Så jeg har en utvetydig opfordring til den danske fødevareindustri: Når I har den store tegnebog fremme, så læg investeringerne i Danmark. Det sikrer både vækst og gode danske jobs.