Nyhed

Wehlast: Et skridt i den rigtige retning

De 260 nye arbejdspladser er det første tegn på, at tingene er ved at vende i slagteribranchen, mener Fødevareforbundet NNF, der kalder nyheden ”fantastisk”

De 260 nye arbejdspladser er det første tegn på, at tingene er ved at vende i slagteribranchen, mener Fødevareforbundet NNF, der kalder nyheden "fantastisk".

- Det er en helt fantastisk nyhed, som jeg synes, vi har ventet meget længe på, siger Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF.

I en pressemeddelelse oplyser Danish Crown, at de opretter 260 nye produktionsjob på deres slagterier i Ringsted og Sæby.

Koncernen har dels fået tilsagn om 600.000 ekstra grise til slagtning, dels regner man med, at Danish Crowns egen vækstpakke sammenholdt med de forskellige vækstinitiativer, der er kommet fra denne og den forrige regering, vil øge produktionen af slagtesvin i Danmark.

Længe ventet nyhed

Ole Wehlast har i løbet af de senere år flere gange efterlyst, at de mange vækstinitiativer, forbundet har været med til at presse igennem, udmøntes i konkrete arbejdspladser.

- Sammen med landbruget har vi været særdeles aktive i forhold til at forbedre rammevilkårene for slagtesvineproduktion i Danmark, men vi har måttet se langt efter flere jobs. Nu ser det endelig ud til at vende, og jeg er glad for, at Danish Crown og deres ejere kvitterer ved at øge tilførslen af slagtesvin, siger Ole Wehlast.

Han håber samtidig, at dagens positive melding vil få flere producenter til turde satse på en produktion af slagtesvin:

- Lige nu ser vi, at Tican og Danish Crown udveksler de samme slagtesvin, og det kommer der jo samlet set ikke flere arbejdspladser ud af. Men jeg håber, at dagens udmelding kan være med til at skubbe til de producenter, der står på vippen i forhold til at øge produktionen, siger Ole Wehlast.

Fødevareforbundet NNF vurderer, at der er tale om 100 - 150 nye arbejdspladser netto.

For yderligere kommentarer af Ole Wehlast kan journalister kontakte kommunikationschef Emilia Maria van Gilse, 4029 6145