Nyhed

De tillidsvalgte ser frem mod OK 2020

OK 2017 er overstået og 178 tillidsvalgte fra slagterier og fødevareindustrielle virksomheder var mandag samlet i Nyborg for at kigge frem mod OK 2020

OK 2017 er overstået og 178 tillidsvalgte fra slagterier og fødevareindustrielle virksomheder var mandag samlet i Nyborg for at kigge frem mod OK 2020

Der måtte hentes flere borde og stole ind, da Fødevareforbundet NNF havde inviteret tillidsvalgte fra landets slagterier og fødevareindustrielle virksomheder til stormøde i Nyborg. Interessen for mødet var imponerende og debatlysten stor.

Målet med mødet var at trække en streg i sandet og lægge forløbet omkring OK 2017 bag sig, og kigge frem mod 2020.

- Vi skal lære af det forløb, vi havde optil, under og efter forårets overenskomstforhandlinger. Vores medlemmers tårnhøje stemmeprocent vidner om, at overenskomsten betyder noget for vores medlemmer. Vi vil gerne bruge de næste tre år på at gøre, hvad vi kan for, at resultatet af OK 2020 bliver mere spiseligt for dem, forklarer næstformand Jim Jensen.

Sammen med forbundsledelsen lyttede han de mange forslag, de tillidsvalgte havde til, hvordan man kan øge mulighederne for at få et selvstændigt forhandlet resultat i 2020.

Sammenkædningen giver udfordringer

De 178 tillidsvalgte havde mange ideer til, hvad forbundet, LO, Folketinget, arbejdsgiverne og kolleger kan gøre bedre og anderledes henimod OK 2020, men særligt et emne poppede op igen og igen:

- Det er helt tydeligt, at mange af vores tillidsvalgte, og deres kolleger ude på virksomhederne, er frustrerede over, at deres massive "nej" til mæglingsforslaget, blev vekslet til et "ja" på grund af sammenkædningsreglerne, forklarer Jim Jensen.

Debatten om sammenkædningsreglerne var dog bare et af mange emner, de tillidsvalgte bragte på banen, og Jim Jensen glæder sig over, at de tillidsvalgte er gået til opgaven med at se frem mod OK 2020 med krum hals:

- Vi har haft nogle rigtig gode debatter, og vi har aftalt nogle ting med hinanden, som gør, at jeg tror på, at vi kan stå endnu stærkere i 2020. Vi har i hvert fald et stærkt udgangspunkt, konstaterer han.