Foto af Bageren Allan Michal Ibsen gik ned med stress, mistede sit job og skiftede til et godt job som kantinebager.
Nyhed

Farvel til tryghed gav bonus

Trods stress og sure arbejdstider havde Allan svært ved at forlade trygheden i sit gamle job. Men skiftet fra butiksbager til kantinebager har øget hans livskvalitet. Også i privaten.

Trods stress og sure arbejdstider havde Allan svært ved at forlade trygheden i sit gamle job. Men skiftet fra butiksbager til kantinebager har øget hans livskvalitet. Også i privaten.

Lige nu ligger den store personalekantine øde hen. Men om 52 minutter går det løs. Så vælter it-virksomhedens 900 medarbejdere ind. Blandt andet til brødbuffeten, som den 41-årige bager Allan Michal Ibsen står for.

- Kunderne vil hele tiden smage noget nyt og anderledes, så jeg eksperimenterer og bruger min faglighed langt mere end i mit tidligere job. Det er sjovt, smiler Allan.
Før han i februar kom her til Coors kantinebageri, var han 15 år i COOP som svend og mester. Arbejdet sled, og da hans børn var helt små, gik han ned med stres.

- I årene efter stressen arbejdede jeg fortsat fra tidlig morgen til sen aften, havde kun fri hver tredje weekend og følte ingen faglig frihed. Og alligevel kunne jeg ikke samle mod til at komme videre, forklarer Allan.

En verden til forskel

Da hans job røg i en nedskæringsrunde, ville han søge videre internt i COOP, indtil en bekendt nævnte Coor, hvis 6.300 ansatte i Norden blandt andet laver kantinedrift.

- Selvom de to firmanavne lyder ens, gør jobskiftet en verden til forskel i min hverdag. Også derhjemme. Jeg har fået tid og overskud til familien, fortæller bageren, der har fri i weekenderne og først møder klokken 5 - undtagen fredag, hvor han starter klokken 3 for at bage brød til Søborg-virksomhedens ugentlige fællesmorgenmad.

Lyset og lyden i bageriet

Dagslyset stråler ind gennem bageriets store vinduer. Og selvom Allan knokler med en hvededej, registrerer han det.

- Vinduerne gør mig glad. Før så jeg kun flisebeklædte vægge, husker han.

Også lyden i bageriet er anderledes.

- Her siger vi "ja, tak" og er venlige. Vi er 15 kolleger fordelt på 10 nationaliteter, og vi laver sociale ting sammen, fortæller Allan.

Han bager også brødet, wienerbrødet og kagen til virksomhedens kiosk og møder.

- Senere på ugen skal jeg lave 500 müslibarer. Det har jeg aldrig prøvet, så jeg må hjem og google og øve lidt, smiler Allan.


Fordele

Jobskiftet føltes som et kæmpe spring, men gav Allan:


-    Bedre arbejdstider
-    Faglig afveksling og udfordringer
-    Vinduer og dagslys i bageriet
-    God tone og godt sammenhold med kolleger fra 10 lande
-    Mere tid og overskud til familien
-    En sundhedsordning og en lille smule mere på lønkontoen