Nyhed

Wehlast: Gode landbrugs-takter fra Mette Frederiksen

Fødevareforbundet NNF bakker Mette Frederiksen op i, at der er behov for et bredt kompromis i Folketinget om rammerne for landbrugets og fødevareindustriens rammevilkår.
Landbrug gård
Landbrug gård

Fødevareforbundet NNF bakker Mette Frederiksen op i, at der er behov for et bredt kompromis i Folketinget om rammerne for landbrugets og fødevareindustriens rammevilkår.

Ja, det er meget kærkomment, når Socialdemokraterne opfordrer regeringen til at lave en bred vækstaftale for landbruget og følgeindustrierne i fødevareindustrien.

Sådan lyder det fra Fødevareforbundet NNF's forbundsformand Ole Wehlast, som har noteret sig, at Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen har inviteret regeringen til at lave en bred aftale på området og dermed genåbne landbrugspakken, som blev indgået af et smalt borgerligt flertal i Folketinget.

- Det er en rigtig god ide, hvis regeringen tager imod Socialdemokraternes fremstrakte hånd, så vi kan få et langvarigt nationalt landbrugs - og fødevarekompromis, så vi får ro om hele fødevareindustriens basale rammer i en længere årrække, siger Ole Wehlast.

mette frederiksen på Christiansborg

Mette Frederiksen inviterede i går regeringen til at deltage 

i et bredt forlig om landbrugs- og fødevarepolitikken.

Han roser Mette Frederiksen for at komme med initiativet. På et møde med 600 sønderjyske landmænd sagde hun bl.a. i går., at hun ønsker en bred vækstaftale for landbruget, som også dækker følgeindustrien.

- Jeg er helt enig i, at landbruget, virksomhederne og alle de mange tusind ansatte i fødevareindustrien også har brug for en lang årrække med ro på området, hvor vi med en vækstaftale får vist, at vækst i fødevareproduktionen og forbedring af miljøet ikke er hinandens modsætninger, men spiller rigtig godt sammen. Kan regeringen og oppositionen i fællesskab skabe et sådant kompromis, så tager jeg hatten af for godt politisk håndværk, siger han.