Foto af Nyt projekt skal lave en særlig indsats, når "godt voksne" medarbejdere bliver ledige blandt andet efter lukninger af slagterier og har behov for omskolinger. Her billede fra Ticans afdeling i Fjerritslev, da det blev klart, at det i sin tid var på vej til lukning.
Nyhed

Vores a-kasse udvalgt til særlig pulje

Styrelse har udvalgt Fødevareforbundet NNF’s a-kasse som en af fem a-kasser til at få tilskud til projekt, som skal hjælpe udsatte ledige over 50 år.

Styrelse har udvalgt Fødevareforbundet NNF's a-kasse som en af fem a-kasser til at få tilskud til projekt, som skal hjælpe udsatte ledige over 50 år. 

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der til daglig er kendt som STAR, har netop uddelt puljen på 10,2 mio. kr. til fem a-kasser blandt 19 ansøgere.

Fødevareforbundet NNF's a-kasse-afdelinger Syd- og Nordjylland får støtte til et projekt, som skal hjælpe ledige over 50 år til at tage jobs i eks. nye brancher. Det kan eksempelvis være tidligere slagteriarbejdere, der skal finde jobs i andre typer brancher - hvor der også kan tages højde for fysisk nedslidning.

Puljen er nedsat som en del af beskæftigelsesreformen, og skal netop hjælpe til at flere ledige over 50 år kommer i job igen.  

I 2016 er puljen målrettet projekter, som a-kasserne står bag, oplyser styrelsen.

De fem tildelte projekter er:

Fødevareforbundet "NNF's A-kasse " 50+ NNF"

Metal A-Kasse "Metal 50+ i job"

3F Søhøjlandet "Midtjyske seniorer - Tilbage på arbejdsmarkedet"

BUPL-A " Turn Around for +50 årige inden for FTF-området"

FOAs A-kasse "Social- og sundhedshjælper + 50"

Mere om projekterne:

De fem udvalgte projekter