Foto af Rikke Juulsgaard Lauridsen fra Fruehøj Slagter i Herning vandt gourmetslagternes konkurrence. Her får hun overrakt sin præmie af undervisningsminister Merete Riisager.
Nyhed

Vinderne af DM i Skills er fundet

Vinderne af DM i Skills 2017 blev kåret lørdag eftermiddag i Gigantium i Aalborg. Fra fødevareuddannelserne blev det tre kvinder, der løb med sejren.

Vinderne af DM i Skills 2017 blev kåret lørdag eftermiddag i Gigantium i Aalborg. Fra fødevareuddannelserne blev det tre kvinder, der løb med sejren.

DM i Skills sluttede lørdag eftermiddag med en kåring af årets vindere i de 40 forskellige konkurrencefag, der var repræsenteret i Gigantium i Aalborg. Fødevareuddannelserne var til stede med tre konkurrencefag, bager, gourmetslagter og konditor.

Og det var tre kvinder, der løb med sejren i de tre fag. Fra bagerfaget var det bagerelev Fie Hyldegaard Mortensen fra Sejers Konditori i Sorø, der tog 1. præmien. Blandt de tre konkurrencedeltagere i konditorfaget var det Nicoline Vinding Mikkelsen fra Lagkagehuset på Christianshavn i København, der tog sig af sejren. Endelig vandt Rikke Juulsgaard Lauridsen fra Fruehøj Slagter i Herning gourmetslagternes konkurrence.

"Det er sindssygt"

De kom alle en tur på scenen, hvor de fik overrakt deres priser af undervisningsminister Merete Riisager til stor applaus fra gæsterne i Gigantium, der normalt lægger gulv til store sportsbegivenheder.

Konditor Nicoline Vinding Mikkelsen var overvældet efter sejren.

"Det er sindssygt, det havde jeg ikke forventet. Mit skuestykke gik nemlig ikke så godt," sagde hun umiddelbart efter sejren var kommet i hus.

Gourmetslagter-elev Rikke Juulsgaard Lauridsen var også glad, om end hun måske havde haft det lidt på fornemmelsen.

"Jeg er glad. Det er så fedt. Efter alt jeg har gjort og lagt i det. Jeg havde lidt på fornemmelsen, at det godt kunne ende med en sejr, fordi det gik rigtig godt," sagde hun efter prisoverrækkelsen.

Det blev også afsløret lørdag, at DM i Skills til næste år skal holdes i Messecenter Herning i Ringkøbing-Skjern Kommune.