Nyhed

Blog: Sæt penge i svin

Det er en tanke værd, om vi i Fødevareforbundet NNF ikke skal være medinvestor i nye svinestalde.

Det er en tanke værd, om vi i Fødevareforbundet NNF ikke skal være medinvestor i nye svinestalde.

Det går slet ikke så skidt i vores del af fødevarebranchen. Landbrugspakken kom hjem efter pres fra bl.a. os. Svineproducenter står i kø for at investere massivt i nye stalde - og de får en masse hjælp til det fra staten. Og senest har staten og investorer nu oprettet fonden Dansk Landbrugskapital, som skal hjælpe dygtige landmænd med at finde den sidste finansiering, så de kan køre videre - eller ligefrem investere i nye stalde. 

Initiativerne kan på sigt betyde flere grise - og flere slagtesvin giver flere arbejdspladser på landets slagterier.

Det er alt sammen meget glædeligt. Men jeg ser gerne, at vi i Fødevareforbundet NNF kommer videre med vores diskussion om, hvorvidt vi skal bruge en mindre del af vores formue på at være medinvestorer. Nu har minister-Troels, foranlediget af Ole Wehlast, rejst den første milliard kroner sammen med pensionskasserne.

Jeg synes, at det er en tanke værd, at vi kommer med i næste pulje og dermed hjælper med at få rejst en
milliard til, så flere landmænd kan producere mere under de rigtige forudsætninger:
At produktionen er miljøvenlig, god for dyrevelfærden - og ikke mindst, at det sker uden social dumping og at svinene slagtes på danske slagterier, hvilket sikrer danske arbejdspladser på slagterier, pølsefabrikker og videre rundt i samfundet.

Og kan vi så få forrentet en lille del af vores formue og sidde med ved bordet, hvor beslutningerne tages samtidig, så er det slet ikke så skidt.