Nyhed

Udbetaling af efterlønsbidrag?

Folketinget vedtog den 20. december, at personer der har betalt bidrag til efterlønsordningen, nu kan få bidragene tilbagebetalt kontant og skattefrit. Læs hvordan du skal forholde dig.
Genre ældre mennesker på bænk pensionister
Genre ældre mennesker på bænk pensionister

Folketinget vedtog den 20. december, at personer der har betalt bidrag til efterlønsordningen, nu kan få bidragene tilbagebetalt kontant og skattefrit. Læs hvordan du skal forholde dig.

Som følge af den politiske aftale fra maj 2017, om "Flere år på arbejdsmarkedet" har Folketinget den 20. december 2017 vedtaget, at personer der har betalt bidrag til efterlønsordningen, nu kan få bidragene tilbagebetalt kontant og skattefrit.

Aftalen er en del af en større politisk aftale om pension og tilbagetrækning. Målet er at få folk til at blive længere på arbejdsmarkedet og selv spare op til deres alderdom.

Her kan du læse det vedtagne lovforslag   

Hvem?

Hvis du har betalt til efterlønsordningen og endnu ikke har nået din folkepensionsalder, kan du få dine indbetalte bidrag udbetalt. Hvis du har nået efterlønsalderen, er det en betingelse at du ikke har gjort brug af efterlønsordningen. 

Hvornår?

Du kan søge om at få dine bidrag udbetalt i perioden fra 1. januar til 30. juni 2018. A-kassen udbetaler bidragene til din NemKonto, når din ansøgning er færdigbehandlet.

Hvor meget?

Hvor meget du vil kunne få udbetalt, afhænger af hvor længe du har indbetalt til efterløn. Du kan se opgørelsen over hvor meget du har betalt, når du logger på TastSelv a-kassen
Hvis du har betalt siden 1999 vil dine indbetalte bidrag være lige godt 110.000 kr. Har du betalt kortere tid, er beløbet mindre.

Hvordan?

Du har modtaget et brev fra a-kassen i din eBoks, hvis du opfylder betingelserne for at få dine bidrag udbetalt kontant og skattefrit.

Du skal søge om udbetaling ved at fravælge efterlønsordningen og ansøge om bidrag på TastSelv a-kassen

Hvorfor?

Hvis du vælger at få dine efterlønsbidrag udbetalt, skal du overveje følgende:

  • Har du lyst og energi til at forsætte med at arbejde frem til du bliver folkepensionist?
  • Har du andre muligheder for at sikre dig økonomisk frem til du bliver folkepensionist?
  • Hvis du fravælger efterlønsordningen nu, har du ikke mulighed for at fortryde. Du kan ikke opnå ret til eller overgå til fleksydelsesordning.
  • Hvis du forbliver i efterlønsordningen og arbejder frem til din folkepensionsalder, har du mulighed for at optjene ret til en skattefri præmie på godt 160.000 kr.
  • Hvis du forbliver i efterlønsordningen, har du mulighed for at modtage 200.000-220.000 kr. i efterlønsydelse i 3-5 år.

Vejledning

Hvis du ønsker særskilt vejledning om hvilke konsekvenser det vil have for dig at få efterlønsbidragene udbetalt, skal du kontakte a-kassen på telefon 38 18 72 72 eller ved at sende en besked på TastSelv a-kassen