Nyhed

Fødevareforbundet NNF tjener millioner på salg af Alka

Forbundets hovedbestyrelse har besluttet at sælge 100 % af forbundets aktier i Alka. Medlemmernes forsikringer fortsætter uændret - og planlagt kontingentstigning suspenderes.

Forbundets hovedbestyrelse har besluttet at sælge 100 % af forbundets aktier i Alka. Medlemmernes forsikringer fortsætter uændret - og planlagt kontingentstigning suspenderes.

Fødevareforbundet NNF ejer lige over 10 % af aktierne i Alka. Men på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde i lørdags besluttede forbundets hovedbestyrelse at sælge alle aktier i forbindelse med, at forsikringsselskabet Tryg køber Alka. Forbundet tjener dermed over 800 millioner kroner på salget af Alka.

- Det har været vigtigt for os at sikre, at de af vores medlemmer, der har deres forsikringer i Alka, ikke bliver dårligere stillet. Og det gør de ikke. Næsten tværtimod. Medlemsrabatterne fortsætter, ligesom de kollektive forsikringer som eksempelvis fritidsulykke-forsikringerne fortsætter uændret, forklarer forbundsformand Ole Wehlast.

Samtidig bliver man medlem af TryghedsGruppen og har mulighed for at få en årlig kontant bonus (beløbet af skattepligtigt) ligesom Trygs kunder. De seneste 2 år har bonus været 8 procent af sidste års samlede pris på forsikringerne.

I forbindelse med salget har Alkas tidligere ejere sikret sig, at der ikke vil ske ændringer i kundernes, og dermed forbundenes medlemmers, vilkår.

Kontingentstigning suspenderet

På Fødevareforbundet NNF's kongres i 2016 besluttede man, at kontingentet til forbundet løbende skal stige. Der var således lagt op til en kontingentstigning på lige omkring 24,3 kroner om måneden fra 1. januar 2018. Men den stigning er nu suspenderet:

- Vores hovedbestyrelse har besluttet at suspendere den planlagte kontingentstigning. Det betyder, at medlemmerne skal betale det samme i fagligt kontingent i 2018 som i 2017, og de slipper altså for at betale den planlagte stigning, forklarer Ole Wehlast.

Suspenderingen gælder kun stigningen i det faglige kontingent. Der vil fortsat være en mindre stigning i a-kassekontingentet.
Hovedbestyrelsen vil bruge den kommende tid på at finde ud, hvordan pengene bedst investeres og kommer forbundets medlemmer til gode.