Nyhed

Danish Crown i Sæby slagter igen efter brand

Onsdag aften udbrød der brand på Danish Crown-slagteriet i Sæby, men torsdag morgen kører produktionen igen – ikke mindst takket være en stor indsats fra kollegaerne.

Onsdag aften udbrød der brand på Danish Crown-slagteriet i Sæby, men torsdag morgen kører produktionen igen - ikke mindst takket være en stor indsats fra kollegaerne.

Tidligt onsdag aften udbrød der brand på Danish Crowns slagteri i Sæby, og det satte en stopper for slagtningen. Men allerede torsdag morgen er arbejdet genoptaget.

- Vi er i fuld gang igen. Der går nogle håndværkere rundt i kulisserne, men produktionen kører normalt. Vi er ca. 3-4 timer bagud, fortæller tillidsrepræsentant på Danish Crown Karsten Thomsen.

Alarmen gik klokken 17.21, og da beredskabet nåede frem, viste det sig, at der var ild i et kompressorrum, hvor en motor var brudt i brand.

- Jeg bor lige ved siden af slagteriet, så jeg var derovre kl. 18.00, og der var kollegaerne på vej ud af slagteriet. Der var ingen panikstemning, og evakueringen gik rigtig fint. Kollegaerne blev guidet hen til et varmt sted, hvor alle blev talt op og fik en kop kaffe, fortæller tillidsrepræsentant Karsten Thomsen.

Fra kaos til myretue

Udover motoren nåede ilden også at få fat i en del it- og elinstallationer, og det var et nedslående syn, som mødte Karsten, da branden var slukket.

- Det var ét stort kaos. Jeg kan huske, at jeg tænkte: "Hvornår kommer det her i gang igen?" siger Karsten.

Heldigvis stod alle kollegaerne klar til at give en hånd med oprydningen.

- Over 40 teknikere, håndværkere, mestre og kollegaer gik i gang, og så var det lige som at se på en myrestue. Efter en halv times tid, kørte det hele i system, Det var fantastisk at se på, siger Karsten, som er sætter stor pris på sine kollegaers indsats:

 - Jeg er meget imponeret over, at vi kan slagte i dag. Både teknisk afdeling, håndværkerne og de øvrige kollegaer har gjort det rigtig godt. Alle ville gerne begrænse skadens omfang.

Allesammen stod klar

Tidligt torsdag morgen var der møde for de berørte afdelinger på slagteriet, hvor også en repræsentant fra Fødevareforbundet NNF's a-kasse var mødt op.

- Stor ros til forbundet. Der stod en fra a-kasssen klar heroppe kl. 5.40, og det var jeg rigtig glad for. Vi var allesammen klar, hvis det værste viste sig at være tilfældet, og vi endte i en force majeure, siger Karsten.

Det var heldigvis ikke tilfældet, og produktionen kom i gang igen kl. 9.00. Karsten Thomsen er derfor en lettet mand.

- Der skal nok arbejdes det meste af weekenden på at få udbedret skaderne, men produktionen kører, og vi går på med krum hals, siger han.