Nyhed

Blog: Arbejdsgivernes nytårsforsæt: Vis respekt

Hvis arbejdsgiverne spørger mig, hvilket nytårsforsæt jeg synes, de skal have for 2018, vil jeg svare: Vis respekt for jeres medarbejdere og deres arbejdsindsats.

Hvis arbejdsgiverne spørger mig, hvilket nytårsforsæt jeg synes, de skal have for 2018, vil jeg svare: Vis respekt for jeres medarbejdere og deres arbejdsindsats.

Det ærgrer mig, når jeg oplever, at arbejdsgiverne tager medarbejdernes arbejdskraft for givet og glemmer, at det er medarbejderne
på gulvet, der skaber værdien. Værre bliver det, når arbejdsgivere presser citronen til det yderste. I den senere tid har vi set for mange eksempler på, at arbejdsgivere i vores område har glemt, at deres medarbejdere - altså vores medlemmer og jeres kolleger - langt hen ad vejen er hårdtarbejdende mennesker, der gerne yder lidt mere end planlagt, når der er behov for det.

Jeg synes helt overordnet, at vores medlemmer fortjener et klap på skulderen for veludført arbejde. Derfor bliver jeg også vred, når jeg oplever, at arbejdsgivere i stedet langer ud efter medarbejdergrupper, strammer skruen endnu en omgang eller lukker en succesfuld virksomhed. 

Når arbejdsgiverne respekterer medarbejderne og ser dem som medspillere i ønsket om at skabe stærke virksomheder, så kan de nå langt. Jeg tror på, at dialog og samarbejde er vejen til stærke virksomheder. 

Lad det være vores fælles nytårsforsæt: Dialog og samarbejde - og respekt.

Rigtig god jul og godt nytår.