Nyhed

Fra bacon til boreplatform

Dennis Thim skiftede jobbet som slagteriarbejder på Danish Crown ud med et job på en boreplatform ved hjælp af målrettet efteruddannelse, som tillidsrepræsentanterne hjalp med at planlægge.

Dennis Thim skiftede jobbet som slagteriarbejder på Danish Crown ud med et job på en boreplatform ved hjælp af målrettet efteruddannelse, som tillidsrepræsentanterne hjalp med at planlægge. 

 - Idéen kom lidt ud af det blå, siger Dennis Thim, som tilbage i 2014 siden besluttede sig for at skifte jobbet som slagteriarbejder på Danish Crown i Horsens ud med et job på en boreplatform. Da først idéen var opstået, gik Dennis til sin tillidsrepræsentanter hos Danish Crown, som hjalp med at lave et efteruddannelsesforløb med de relevante kurser.

I 2014 havde Dennis sparet seks ugers selvvalgt uddannelse sammen, da han i nogle år ikke havde benyttet sig af retten til to ugers selvvalgt uddannelse. Derudover fik han hvert år fra 2014 to nye uger. Det har i alt taget Dennis tre år at gennemføre alle kurserne, og undervejs gået fra at være ufaglært til at være faglært. Da han var færdig med det sidste kursus, var han så heldig få blive ansat hos Muehlhan på en boreplatform i Nordsøen den 1. juni.

Nyt job har mange fordele

Dennis er rigtig glad for jobskiftet, som har flere fordele.

- Jeg tjener flere penge, og jeg har mere frihed, fordi jeg er ude på boreplatformen i 14 dage og så hjemme i tre uger. Jeg plejer at sige, at jeg har tredive ugers ferie på et år, siger Dennis og fortsætter:
 - Danish Crown har kun været positive og støttet mig. Det er en god arbejdsplads, og jeg har været glad for at være der. Men der er fysisk hårdt arbejde.

Selv om han knokler 13 timer i døgnet på boreplatformen, er det er ikke lige så fysisk hårdt.
- Jeg kører rundt med kraner, sætter containere af og bringer indholdet ud til de forskellige afdelinger på boreplatformen, siger Dennis og understreger, at hele kursusforløbet og arbejdet på boreplatformen ikke havde kunnet lade sig gøre uden støtte fra dem derhjemme.

Prioriterer efteruddannelse rigtig højt

Gennem hele forløbet har tillidsrepræsentanterne støttet Dennis, selv om det betød, at han efteruddannede sig ud af virksomheden.
- Som tillidsrepræsentant er jeg stolt af at have en kollega, som har fået så meget kvalificeret efteruddannelse, at det har resulteret i, at han nu har et job uden for Danish Crown, som han er glad for, og som forhåbentlig er mindre nedslidende, siger tillidsrepræsentant hos Danish Crown i Horsens Klaus Olesen.

Netop efteruddannelse bliver prioriteret rigtig højt af tillidsrepræsentanterne. Udfordringen kan dog være at få kollegaerne tilmeldt og afsted. Derfor har to tillidsrepræsentanter påtaget sig den opgave.
- Tilmeldingssystemet er så besværligt, at kollegaerne ikke kommer afsted, hvis ikke vi hjælper. Derfor har vi prioriteret at sætte de to reservetillidsrepræsentanter Pia Madsen og Esben Carlsen på opgaven, så kan vi få kollegaerne afsted og gøre dem endnu bedre, siger Klaus Olesen.