Foto af Klaus Olesen er en af 17 meningsdannere, som udtaler sig i ny bog om fagbevægelsen.
Nyhed

Tillidsmand fra DC Horsens med i ny bog

Fællestillidsrepræsentant på slagteriet i Horsens Klaus Olesen udtaler sig om fagbevægelsens rolle som en af 17 meningsdannere i den nye bog ’Mere bevægelse’

Fællestillidsrepræsentant på slagteriet i Horsens Klaus Olesen udtaler sig om fagbevægelsens rolle som en af 17 meningsdannere i den nye bog 'Mere bevægelse'

I den nye bog, der sætter fokus på fremtidens fagbevægelse, fortæller Klaus Olesen bl.a. om udfordringerne med at arbejde sammen med mange udenlandske kolleger, som ikke kender spillereglerne på det danske arbejdsmarked og ikke kender til, hvordan fagforeningerne fungerer herhjemme.

- De er vant til fra deres hjemlande, at fagforeninger ofte er styret af regeringen eller af andre magthavere. De tror ikke på fagforeninger og på, at de kan og vil hjælpe dem. Og de har derfor meget svært ved at sætte sig ind i, hvordan fagforeninger virker, og hvordan overenskomster bliver til. De har også flere gange nedlagt deres arbejde ulovligt. Ofte på baggrund af uvidenhed eller ting, som de har misforstået, udtaler han i bogen.

Bogen mere bevægelse Bogen kan bl.a. købes hos boghandleren Arnold Busck.


Han opfordrer derfor både virksomheder og fagbevægelsen til at gøre noget mere for at hjælpe udlændingene, når de kommer ind på det danske arbejdsmarked.

- Jeg synes, at virksomheden og vi i fagbevægelsen skal sætte alt ind for at hjælpe dem, som fremover kommer hertil, så de lærer vores samfund og arbejdsmarkedsforhold at kende. Samtidig skal vi som samfund tilbyde dem nogle flere forskellige sprogkurser. Her er der nemlig ikke ret mange muligheder. Det ville være en stor hjælp for både vores udenlandske kolleger og os, siger han.  

Stop partistøtten

I bogen kommer Klaus Olesen, der selv er socialdemokrat, også ind på partistøtten i fagbevægelsen, som han er kritisk overfor.

- Det er ikke kun Socialdemokratiet og venstrefløjen, som gør noget for at forbedre forholdene for lønmodtagerne. Også flere af de borgerlige partier har nogle gode ting, de gerne vil gøre. Jeg synes derfor, fagbevægelsen fremover ikke skal støtte bestemte politiske partier, men kunne samarbejde bredt, lyder det i bogen, hvor han også slår til lyd for, at fagbevægelsen går hårdere til virksomheder, der ikke er organiserede og bliver bedre til at vise, hvor stor en forskel det gør for lønmodtagerne, at de arbejder under en overenskomst.

I bogen, der er skrevet af Bjarne Henrik Lundis, får Klaus Olesen bl.a. selskab af Dansk Metals formand Claus Jensen, FTF's formand Bente Sorgenfrey, Anders Bonde Christensen fra Danmarks Lærerforening m.fl.