Nyhed

Vi har fået et kontrol- og strafsystem

Beskæftigelses-reformen skulle være et system baseret på tillid. Men i hverdagen er det blevet til et kontrol- og straf-system

Beskæftigelses-reformen skulle være et system baseret på tillid. Men i hverdagen er det blevet til et kontrol- og straf-system

Da grundstenene blev lagt til beskæftigelsesreformen, så var nøgleordet i det bagvedliggende Carsten Koch-udvalg tillid og ikke kontrol.

Men sådan er hverdagen langt fra blevet for de ledige, mente NNF's forbundsformand Ole Wehlast, da han søndag formiddag aflagde a-kassens beretning og kom ind på de seks samtaler, som en ledig nu selv skal booke til to forskellige steder i det første halve år af ledighedsperioden.   

- Hvis bookingen ikke sker indenfor den fastsatte frist, stoppes dagpengene prompte. Det er en barsk konsekvens. Vi har derfor indarbejdet arbejdsgange, så vi videst muligt undgår, at medlemmerne mister deres dagpenge, lød det fra Ole Wehlast.

For mange af a-kassens medlemmer er den en udfordring at bruge computer til at klare joblog og selvbooking. Derfor gør de ansatte en håndholdt indsats for at hjælpe.

- Vi laver månedligt serviceopkald til medlemmer, som har brug for hjælp til at job-logge. Det har nedbragt andelen af ledige med mangelfuld job-log med 1/3 på bare 4 måneder. Resultatet af disse serviceopkald viser også, at det for de flestes vedkommende, ikke er jobsøgningen, men forståelsen for løbende at skulle joblogge, der udgør problemet, oplyste Ole Wehlast.