Nyhed

Efter kongressen - hvad sker der med gruppelivsforsikringen?

Fødevareforbundet NNFs kongres besluttede at forbundets gruppelivsforsikring skal ophøre ved udgangen af 2019. Beslutningen har betydning for alle medlemmer, da ordningen er obligatorisk.

Fødevareforbundet NNFs kongres besluttede at forbundets gruppelivsforsikring skal ophøre ved udgangen af 2019. Beslutningen har betydning for alle medlemmer, da ordningen er obligatorisk.

Efter kongressen er næste skridt, at forbundets hovedbestyrelse skal tage stilling til, hvordan afviklingen af ordningen skal ske.

Indtil 31/12 2019 vil alle medlemmer være omfattet af en sum ved dødsfald, en sum ved invaliditet og medlemmer, der inden 31/12 2019 overgår til folkepension og opfylder kriterierne for at modtage udløbssummen, vil få denne udbetalt.

Beslutningen om, hvordan ordningen skal afvikles, kan i særlig grad få betydning for de medlemmer, der allerede nu er overgået til efterløn og som kunne forvente at få udløbssummen udbetalt efter den 31/12 2019. Hovedbestyrelsen vil snarest træffe beslutning om, hvordan disse medlemmer er stillet.

Hvad er gruppelivsforsikringen?

Alle medlemmer af Fødevareforbundet NNF er indtil 31/12 2019 omfattet af en gruppelivsforsikring i Alka.

Præmien, der i 2017 udgør 68,00 kr. pr. måned, betales via kontingentet og dækker:

  • En sum ved død op til 86.832 kr. + eventuelt børnesum op til 21.899 kr. pr. barn
  • En sum ved invaliditet på 20.626 kr. og
  • En udløbssum på 20.626 kr. ved opnået folkepensionsalder, for medlemmer, der har fuld anciennitet fra det 60. år

Medlemmer, der er overgået til efterløn og som ved opnået folkepensionsalder opfylder kriterierne for udbetaling af udløbssummen, vil få udløbssummen udbetalt.

Skal jeg fortsat betale til ordningen?

Ja, alle skal fortsat indbetale til forsikringen og er fortsat omfattet af dækningen.

En gruppelivsforsikring er en solidarisk ordning, hvor alle er med til at betale for de medlemmer, der omfattes af en begivenhed, som forsikringen dækker - fx dødsfald, invaliditet eller opnået alder.

Hvad gør jeg 31/12 2019, hvis jeg ikke kan være med i andre ordninger?

En af de store fordele ved en obligatorisk gruppelivsforsikring er, at alle medlemmer optages i ordningen uden at afgive helbredsoplysninger, og dermed omfattes uanset hvordan helbredet er.

Når man tegner en individuel forsikring, skal man afgive helbredsoplysninger og kan blive afvist på baggrund af helbredet.

Hovedbestyrelsen vil undersøge, hvilke muligheder der foreligger for at komme med alternative tilbud.

Hvornår forventes en endelig udmelding om mulighederne?

Hovedbestyrelsen prioriterer en løsning højt og vil på førstkommende møde behandle afviklingen af gruppelivsforsikringen.

Det er hovedbestyrelsens mål, at der hurtigst muligt findes en konkret plan for afviklingen og løsning af de konkrete problemstillinger.

Kan jeg lade være med at betale til gruppelivsforsikringen allerede nu?

Nej, ordningen er obligatorisk, og alle medlemmer betaler præmien solidarisk.

Bliver kontingentet billigere, når gruppelivsforsikringen ophører 31/12 2019?

Som en del af kongressens beslutning om at afvikle gruppelivsforsikringen, vil kontingentet blive nedsat med et beløb svarende til den til enhver tid gældende præmie.