Foto af Klaus Olesen kalder den nye strategi spændende.
Nyhed

DC tillidsfolk: Ny strategi giver håb for arbejdspladser

Både på Danish Crowns slagterier i Horsens og Ringsted bliver der taget godt imod de nye mål frem mod 2021.

Både på Danish Crowns slagterier i Horsens og Ringsted bliver der taget godt imod de nye mål frem mod 2021.

Det er et par optimistiske fællestillidsrepræsentanter, der tager imod Danish Crowns nye strategiplan mod 2021. 

- Jeg er positiv. Jeg synes, at Danish Crown rækker ud i fremtiden med nye mål. Allervigtigst er målet om 60 øre pr. kilo mere til landmændene, så vi holder liv i nogle landmænd, så vi forhåbentlig holder lige så meget svineproduktion i gang, som der løbende stopper eller får mere produktion, siger Torben Lyngsø, fællestillidsrepræsentant hos Danish Crown i Ringsted.

Han fornemmer, at planen giver grobund for, at der fremadrettet vil være arbejdspladser i erhvervet. 

- Selvfølgelig er der løbende et pres på os medarbejdere. Men når vi ser det her, så giver det også håb om, at vi på sigt har mange arbejdspladser i Danmark. Det her er også et spørgsmål om, at vi også er her om fem år, siger han.   

Han er umiddelbart positivt stemt for, at Danish Crown lægger op til en større investering i Kina.

- Det er fint. Vi sender mange varer derover, og nu vil man så bygge på, så vi kommer tættere ind på detailkæderne, og det kan godt være tænkeligt, at vi kan gøre noget godt der.

Klaus Olesen: Spændene, men få detaljer endnu

Fra slagteriet i Horsens får strategien også prædikatet spændende hos fællestillidsrepræsentant Klaus Olesen.

- Det ser spændende ud indtil nu. Men vi mangler stadig detaljerne om, hvordan man så vil gøre det. Vi håber, at de lægger investeringerne i danske arbejdspladser. Vi har ikke den store gavn af en masse investeringer i udlandet. Det vil klæde virksomheden at lægge dem i danske arbejdspladser, siger han.

Han hæfter sig ved, at der ikke er lagt op til nedskæringer. 

- Indtil videre har vi ikke hørt, at det er medarbejderne, der skal betale. Jeg lægger også mærke til, at man vil gøre ting smartere og spare indkøb for 500 milliioner kroner. Jeg håber, at Danish Crown har erkendt, at man ikke kan skrue mere på medarbejdersiden. Vi har ikke haft rimelige effektiviseringer i de foregående år, selvom de har været lovlige. Men noget tyder på, at den nye topledelse ser ud til at tænke anderledes og ikke bare på, at overskud er noget, man skaber ved at skære ned, siger han.