Nyhed

Blog: Velkommen til god bekendt i Beskæftigelsesministeriet

Jeg må ærligt tilstå, at mens jeg ser en del faresignaler i det nye regeringsgrundlag, så glæder det mig, at vi har fået en ny beskæftigelsesminister, der tidligere har vist sig villige til at lytte til vores argumenter i Fødevareforbundet NNF

Jeg må ærligt tilstå, at mens jeg ser en del faresignaler i det nye regeringsgrundlag, så glæder det mig, at vi har fået en ny beskæftigelsesminister, der tidligere har vist sig villig til at lytte til vores argumenter i Fødevareforbundet NNF

Derfor byder jeg også Troels Lund Poulsen varmt velkommen i hans nye virke. I forbindelse med drøftelserne om dansk landbrugskapital var han villig til at se arbejdstagernes vej - og det forventer jeg fortsætter naturligt på hans nye ministerpost.

Og jeg skal hilse, at der i sandhed også er brug for det. For med Liberal Alliance og Konservative indlemmet i regeringen har vi fået et ultrablåt grundlag, som ministerierne dagligt skal og vil blive styret efter. Det er vi meget opmærksomme på i fagbevægelsen og ikke mindst hos os i Fødevareforbundet NNF. Vi forventer ingen forbedringer for lønmodtagerne, når Liberal Alliance er med til at styre bussen.

Mest bekymret er jeg for den tidsel, som hedder højere pensionsalder. Mine medlemmer er dem, som traditionelt har været nødt til at gå først på efterløn, fordi de arbejder i de mest udsatte brancher. Det er simpelthen uanstændigt, at de skal tage en tørn til i den lange ende, når mange ikke engang har helbredet til at arbejde frem til den nuværende pensionsalder.

Jeg kan også være bekymret for de borgerliges syn på de ledige. Jeg har dog før set Troels Lund have stor indlevelse for mennesker i en svær situation. Her sigter jeg på en hans indsats for at hjælpe trængte landmænd videre - og forventer samme empati, når det gælder behovet for at hjælpe ledige videre uden, at de skal forarmes på vejen mod et nyt job.