Nyhed

Blog: Danish Crown kan starte en positiv spiral

Næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen sender en buket roser til Danish Crown, efter koncernen vil gøre det endnu mere attraktivt at producere slagtesvin

Næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen sender en buket roser til Danish Crown, efter koncernen vil gøre det endnu mere attraktivt at producere slagtesvin

Det er med stor interesse, at jeg har læst den flig af Danish Crowns nye strategi, som er blevet offentliggjort i dag. En god og øget indtjening hos landmanden er jo forudsætningen for flere danske slagtesvin.

Det er jo netop det, der skal til for at sikre, at de danske svineslagterier også i fremtiden kan levere gode fødevarer til danske og udenlandske forbrugere, og dermed sikre job og beskæftigelse til danske fødevarearbejdere.

Efter mange mørke år

Vi har været igennem nogle lange, mørke og sorte år, hvor vi har måttet tage afsked med alt for mange gode kolleger, og hvor gode nyheder fra Danish Crown har været en sjældenhed. I alt for mange år har horisonten være tynget af mørke skyer, og utryghed og frygt for nedskæringer eller lukning har præget hverdagen for vores medlemmer.

Nu ser vi langsomt tegn på, at skyerne er ved at lette. Nye vinde blæser og måske endda solen snart titter frem.  

Sammen med skiftende regeringer har vi kæmpet for at forbedre rammevilkårene for svineproduktionen, men der er ingen tvivl om, at de helt store skridt i den rigtige retning kun kan tages af erhvervet selv.      

Jeg håber derfor meget på, at Danish Crowns seneste skridt i den rigtigere retning, kan blive et afsæt for, at optimismen og lysten til at investere i danske slagtesvineproduktion bliver genetableret.

 Jeg tror på, at dette kan være et af de tiltag, der skabe en positiv spiral bestående af vækst, beskæftigelse og udvikling.

Derfor hilser jeg Danish Crowns nye afregningsmål velkommen. Jeg tror og håber, at det er startskuddet til en ny positiv æra for dansk slagtesvineproduktion og danske svineslagterier.

Respekt og anerkendelse herfra. Det er et stærkt signal Danish Crown her sender.  

 

Fakta: Danish Crown skal betale langt bedre end Europa


Danish Crown vil sikre en øget produktion af slagtesvin.

Slagteriselskabet har derfor vedtaget en ny strategi, der skal øge selskabets indtjening betragteligt. Strategien præsenteres i detaljer i næste uge.

Pengene sendes videre til landmændene, der frem mod 2021 kan se frem til en kilopris på svinekød, der er yderligere 60 øre højere end det nuværende forspring på 20-25 øre pr. kg i forhold til deres europæiske hovedkonkurrenter.


Læs også  

Danish Crowns pressemeddelelse

JP Finans: Slagterigigant vil øge landmændenes indtjening med 720 mio. kr.