Nyhed

Tyskere får grønt lys fra EU til at købe Tican

EU har godkendt tyske Tönnies' køb af slagterikoncernen Tican. Nu skal der investeres 100 millioner kroner i Tican

EU har godkendt tyske Tönnies' køb af slagterikoncernen Tican. Nu skal der investeres 100 millioner kroner i Tican

Nu er de sidste formaliteter ved at være på plads for den tyske slagterikoncern Tönnies' køb af den danske slagterikoncern Tican.

Forleden godkendt EU's konkurrencemyndigheder salget, og 29. februar holdte andelshaverne, landmændene, en ekstraordinær generalforsamling, hvor det blev vedtaget at udbetale 410 millioner kroner til landmændene bag Tican for salget.

Selve aktietransaktionen er planlagt til at finde sted d. 11. marts 2016 i København.

- Der er ingen planer om at flytte aktiviteter fra Danmark til Tyskland. På mellemlang sigt er det meningen, at kapaciteten i Tican skal udvides. Så vi skal ikke diskutere permanente reduktioner i kapacitet eller medarbejderstab, men kan snakke om vækst og fremskridt, lyder det fra familieejede Tönnies' talsmand, Markus Eicher til Børsen.

Turbulent år for slagteriarbejdere

Det sidste år har været forvirrende og turbulent for slagteriarbejderne i Thisted og i Ansager.

Først troede medarbejderne at de skulle fusionere med Danish Crown, men i 11. time faldt fusionen på gulvet og tyske Tönnies dukkede op som køber ud af det blå. 

Hos Fødevareforbundet NNF ser man positivt på de tyske udmeldinger. 

 - Tönnies har store planer med Tican. Det ville være mærkeligt at købe Tican over 400 millioner kroner, og så lukke i Thisted og Ansager. Allerede nu har Tönnies planer om at investere i omegnen af 100 millioner kroner, og der undersøges om produktionen kan udvides. Det tegner godt for 2016, siger John Christiansen, afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Nordjylland.

Tönnies ejer i forvejen slagteriet SB Pork i Brørup.