Foto af Medarbejderne på Troldhede var glade, da de modtog prisen som årets virksomhed på samarbejdsområdet
Nyhed

Troldhede Mejeri anerkendes for godt samarbejde

Troldhede Mejeri blev hædret med den prestigefyldte pris 'årets virksomhed på samarbejdsområdet 2015'. Prisen blev overrakt for den 12. gang af Mejeribrugets SamarbejdsForum

Troldhede Mejeri blev hædret med den prestigefyldte pris 'årets virksomhed på samarbejdsområdet 2015'. Prisen blev overrakt for den 12. gang af Mejeribrugets SamarbejdsForum

Året begyndte ikke så godt på det vestjyske Troldhede Mejeri der er en del af Arla. De blev ramt hårdt af den russiske boykot af europæiske fødevarer. 

Det kostede 25 kolleger på Troldhede Mejeri jobbet. Men et godt samarbejde mellem medarbejdere, ledelse og fagforbund sikrede en god håndtering af den svære situation. I dag er der omkring 100 ansatte på mejeriet. 

Sådan skriver Mejeribrugets Samarbejdsforum om valget af Troldhede Mejeri som årets virksomhed på samarbejdsområdet. 

- Det var en rigtig ærgerlig fyringsrunde, men den blev håndteret professionelt af både ledelse, medarbejdere og tillidsrepræsentanter. De viste, at man med overenskomsten i hånden faktisk kan begrænse antallet af fyringer, og skabe tryghed i en svær situation, siger Finn Ladegaard, forbundskonsulent på mejeriområdet i Fødevareforbundet NNF. 

I stedet for at fyringsrunden gav stilstand, stod medarbejderne sammen, og skabte i fællesskab resultater ved at være særdeles innovative i udviklingen af nye produkter. 

Troldhede mejeri3  Siden 2008 er der kun blev ansat elever i produktionen, for der er stort set ingen udskiftning i det faste personale.

Godt samarbejde giver resultater

På trods af de store udfordringer med det russiske marked, blev Troldhede Mejeri en større strategisk del af Arla Unika i 2015 og blev i den forbindelse flagskibet for udvikling og produktion af Arla's Unika sortiment inden for specialost.

Arla Foods årlige medarbejderundersøgelse, 'Barometer', viste i 2014 et medarbejderengagement på hele 93 procent. Populært sagt lysten til at arbejde på mejeriet. Igen i 2015 kom undersøgelsen ud med 93 procent for medarbejderengagementet på Troldhede Mejeri. 

- Det er et rigtigt flot resultat, og viser hvordan trivsel og arbejdsglæde ikke kun er til gavn for medarbejderne, men faktisk hele virksomheden, siger Finn Ladegaard. 

Troldhede mejeri4Troldhede Mejeri er i centrum, når Arla skal udvikle nye Unika Oste.