Kvalitet, smag, pris, sundhed, mængde, udløbsdato, økologisk eller ej. Kriterierne er mange, når du står ved supermarkedets hylder og kølediske og skal beslutte, hvilke varer du vil lægge i kurven
Som repræsentant for dig og de 6.702 andre medlemmer af Fødevareforbundet NNF Sjælland & Øerne kan jeg ikke anbefale stærkt nok, at du som udgangspunkt altid vælger et dansk produkt.
For med valget af danske varer slår du fem fluer med et smæk. Det er nemlig et valg for:
1. Danske arbejdspladser
Vælger du danske varer, er du med til at sikre danske
arbejdspladser og en fortsat stærk fødevareproduktion i
Danmark.
2. Fødevaresikkerhed
Danske fødevareproducenter er gode til fødevaresikkerhed. Du kan
derfor have stor tillid til, at danske fødevarer ikke gør dig og
din familie syg.
3. Dyrevelfærd
I Danmark har vi både godt styr på dyrevelfærden og stigende fokus
på dyresundheden, så vi undgår, at dyrene bliver syge. Det øger
dyrevelfærden yderligere og mindsker forbruget af den medicin, vi
gerne vil undgå kan påvirke vores kød- og mejeriprodukter.
4. Miljøet
Danske varer har kortere vej til dig end udenlandske, og mindre
transport = mindre forurening (og måske friskere varer til
dig?).
5. Samfundsøkonomien
Jo flere danske fødevarearbejdspladser, jo bedre købekraft og jo
færre sociale ydelser og sociale konsekvenser af ledighed.
Så vælg dansk. Vi arbejder i Fødevareforbundet NNF Sjælland & Øerne videre på at sikre en tydelig mærkning af alle fødevarer, så det bliver lettest muligt for dig.