Nyhed

Blog: Fem grunde til at vælge danske fødevarer

Kvalitet, smag, pris, sundhed, mængde, udløbsdato, økologisk eller ej. Kriterierne er mange, når du står ved supermarkedets hylder og kølediske og skal beslutte, hvilke varer du vil lægge i kurven

Kvalitet, smag, pris, sundhed, mængde, udløbsdato, økologisk eller ej. Kriterierne er mange, når du står ved supermarkedets hylder og kølediske og skal beslutte, hvilke varer du vil lægge i kurven

Som repræsentant for dig og de 6.702 andre medlemmer af Fødevareforbundet NNF Sjælland & Øerne kan jeg ikke anbefale stærkt nok, at du som udgangspunkt altid vælger et dansk produkt.

For med valget af danske varer slår du fem fluer med et smæk. Det er nemlig et valg for:

1. Danske arbejdspladser
Vælger du danske varer, er du med til at sikre danske arbejdspladser og en fortsat stærk fødevareproduktion i Danmark.

2. Fødevaresikkerhed
Danske fødevareproducenter er gode til fødevaresikkerhed. Du kan derfor have stor tillid til, at danske fødevarer ikke gør dig og din familie syg.

3. Dyrevelfærd
I Danmark har vi både godt styr på dyrevelfærden og stigende fokus på dyresundheden, så vi undgår, at dyrene bliver syge. Det øger dyrevelfærden yderligere og mindsker forbruget af den medicin, vi gerne vil undgå kan påvirke vores kød- og mejeriprodukter.

4. Miljøet
Danske varer har kortere vej til dig end udenlandske, og mindre transport = mindre forurening (og måske friskere varer til dig?).

5. Samfundsøkonomien
Jo flere danske fødevarearbejdspladser, jo bedre købekraft og jo færre sociale ydelser og sociale konsekvenser af ledighed.

Så vælg dansk. Vi arbejder i Fødevareforbundet NNF Sjælland & Øerne videre på at sikre en tydelig mærkning af alle fødevarer, så det bliver lettest muligt for dig.