Foto af Simon Kollerup fra Socialdemokraterne og forbundsformand Ole Wehlast fra Fødevareforbundet NNF
Nyhed

Folkemøde: Fødevarepolitisk tænketank skal få Christiansborg på rette vej

Idéen om en fødevarepolitisk tænketank inspireret af svinesektorens vækstpanel, fik opbakning på Folkemødet på Bornholm. Fødevareforbundet NNF håber idéen bliver til virkelighed

Idéen om en fødevarepolitisk tænketank inspireret af svinesektorens vækstpanel, fik opbakning på Folkemødet på Bornholm. Fødevareforbundet NNF håber idéen bliver til virkelighed

Debatten kom vidt omkring, da kikkerten var sat mod fødevarebranchens fremtid. Overskriften lød: Er fødevarebranchen på vej mod afgrunden?

Ole Wehlast åbnede debatten med et klart budskab:

- Fødevarebranchen er en fantastisk branche at være i.

Han lancerede idéen om en tænketank for fødevarebranchen, der kan understøtte fødevarepolitikken på Christiansborg.

- Vi kan ikke bare kigge på Christiansborg. Branchen må selv tage ansvar for udviklingen, sagde forbundsformanden.

Socialdemokraternes fødevareordfører Simon Kollerup gav fuld opbakning til idéen.

- Jeg tror det er det helt rigtige samspil at politikere, virksomheder og lønmodtagerne er sammen om udviklingen, sagde han og fortsatte:

- Måske skal vi ligesom svinesektorens vækstpanel lave fødevaresektorens vækstpanel. Samlet set for fødevaresektoren: hvad er pejlemærkerne vi skal gå efter? Hvad kan branchen gøre, hvad kan politikerne gøre, hvad kan lønmodtagerne gøre? Det vil være en god måde at få kortlagt landskabet. Vi mangler en samlet innovationstanke - der er for meget spredt fægtning.

Selvom der fra CEVEAs analysechef Frank Skov havde været krads kritik af fødevarebranchen, så var der fuld opbakning til idéen:

- Erhverv og fagforbund. Gå nu sammen. Sæt jer ned sammen, det har vi en god tradition for i Danmark.