Foto af Afdelingsformand Steen Hartmann overrækker afdelingens gave til jubilar Jørgen Baunbæk, der er uddannet slagter, senere solgte øl og i dag arbejder på HOCO i Holstebro
Nyhed

25 års jubilarer i NNF

I Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland er det blevet tradition at fejer jubilarerne med fest og gaver. En af dem er Jørgen Baunbæk, der er uddannet slagter. Senere solgte han øl og er i dag i mejeri-branchen

I Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland er det blevet tradition at fejer jubilarerne med fest og gaver. En af dem er Jørgen Baunbæk, der er uddannet slagter. Senere solgte han øl og er i dag i mejeribranchen

Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland har for 10. gang fejret de medlemmer, der har været i fagforeningen i 25 år.

I 2015 drejede det sig om 33, hvoraf en meget stor del var med til jubilæumsfesten i NNF Huset i Holstebro.

Afdelingsformand Steen Hartmann, Fødevareforbundet Midt Vestjylland, bød velkommen og ønskede jubilarerne til lykke. Han glædede sig over, at afdelingen fejrer jubilarer.

For mange af jubilarerne var festen også et kærkomment gensyn med gamle kolleger, lige som der blev opfrisket mange minder.

I takt med, at der er blevet nedlagt rigtig mange arbejdspladser på slagterier, har en stor del nemlig fået arbejde inden for mejeri-sektoren.

Fødevareforbundet NNF organiserer tobaksarbejdere, slagtere, bagere og mejeriarbejdere samt butiksansatte inden for fødevareområdet.

Fra kød og øl til mælkepulver

En af jubilarerne er Jørgen Baunbæk, 62, fra Nr. Felding ved Holstebro. Han er egentlig uddannet slagter, men har de seneste mange år arbejdet på HOCO i Holstebro.

- Da jeg blev slagter i 1977 var der ingen tvivl om, at jeg skulle i fagforening. For det første for at være økonomisk godt stillet, hvis jeg skulle blive arbejdsløs. Men også for at støtte op om fællesskabet. Danske fagforeninger gør jo et kæmpe arbejde for deres medlemmer. Tænk bare på, når der skal forhandles overenskomst, siger Jørgen Baunbæk, der har tre sønner.

En er elektriker, en tømrer og den sidste er netop kommet i lære som elektriker.

- De kender min holdning til at være medlem af en rigtig fagforening, og er selvfølgelig alle organiserede.

Jørgen Baunbæk solgte øl og sodavand fra Faxe Bryggerierne i nogle år, men da depotet i Holstebro lukkede skulle han finde nyt arbejde.

- En kammerat i Nr. Felding, der arbejdede på HOCO, sagde, at man vist nok manglede en mand. Så jeg troppede op for at søge jobbet. Man så lidt forundret på mig, for stillingen var endnu ikke slået op. Men jeg fik da jobbet.

Aldersrepræsentanten

- Det var den 5. oktober 1989 på min fødselsdag. Det er nok en af de bedste gaver, jeg nogen sinde har fået, fortæller Jørgen Baunbæk, der begyndte i vaskeriet, men efter nogle år kom i kondenseringsafdelingen.

- Her er vi omkring 16 mand og til sommer bliver jeg aldersrepræsentant. Men jeg har nu ikke tænkt at stoppe på arbejdsmarkedet før jeg fylder 65. HOCO er en virkelig god arbejdsplads.

Jørgen Baunbæk har været glad for de 25 år som medlem af Fødevareforbundet NNF.

- Vi har kunnet sige vores mening om de forslag, der har ligget til overenskomsten. Det har betydet meget, at vi altid har haft en tæt og god kontakt til fagforeningen, siger Jørgen Baunbæk.

Deltagerne blev trakteret med røget laks og rimet torsk med dild. Hertil frisé med krydderurter, dild mayo og hjemmebagt brød.

Til hovedret fik man oksemørbrad med stegte svampe og perleløg, brændte gulerødder, kartoffel-selleri kage, petit kartofler med rosmarin og timian peber sauce.

Desserten bestod af kage, chokolade, fromage, parfait og friske bær.

Jubilarerne

Hver deltager fik overrakt en gave: George Jensen lysesager og et Trap Trap tapas-skærebræt.

25års jubilarer i NNF_2016_2 Der var fest og stemning, da 25års jubilarerne i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland blev fejret. De flankeres af yderst til venstre afdelingsformand Steen Hartmann og yderst til højre afdelingsnæstformand Michael Nielsen. 

25 års jubilarerne er:

Kjeld Lauridsen, Vejen

Gert Dejlov Jensen, Aulum

Kurt Haahr Visti Ingstrøm, Herning

Egon Bundgaard Jensen, Tim

Tove Manbjerg, Holstebro

Steen Dueholm, Holstebro

Ulla Maibrit Jensen, Ikast

Jørgen Ib Baunbæk, Nr. Felding

Henrik Krog, Kibæk

Peder Klit, Struer

Helle Valter Madsen, Herning

Benny Kjær, Holstebro,

Uffe Kristian Pedersen, Aulum,

Lene Barbesgaard, Mejdal

Gert Winther Nielsen, Holstebro

Svend Erik Hougaard Pedersen, Fårvang

Karsten Kübler Nielsen, Herning

Jane Kobberø, Mejrup

Thorkild Grundel Pedersen, Viborg

Hans Østergaard, Herning

Aksel Klogborg, Holstebro

Bente Rauff, Mejdal

Anton Kjeldsen, Tvis

Mogens Hansen Schmidt, Sparkær

Maja Brunbjerg, Sinding

Allan Graakjær Pedersen, Mejrup

Henrik Herluf Iversen, Struer

Lissy Nedergaard Frederiksen, Holstebro

Annette Berthelsen, Karup

Lars Brian Jensen, Hammerum

Roald Poulsen, Herning

Ole Skov, Kibæk

Mette Margrethe Harbo, Holstebro