Nyhed

10 år på dagpenge og kontanthjælp: »Der er så meget papirarbejde«

Rikke har brugt sine 20’ere på kontanthjælp og dagpenge efter en række uheldige beslutninger. Men nu er hun kommet stærkt igen.

Rikke har brugt sine 20'ere på kontanthjælp og dagpenge efter en række uheldige beslutninger. Men nu er hun kommet stærkt igen.

Hænderne flyver afsted, mens der bliver pakket pepperoni. Det lyser ud af 29-årige Rikke Juul, at hun er glad for sit arbejde. Og at hun kan lide at knokle. Hun har arbejdet på Tulips pølsefabrik  i Svenstrup et par uger. Men for bare nogle få uger siden var Rikke på kontanthjælp.

Hvordan ender man med at bruge stort set hele sine tyvere på dagpenge og kontanthjælp?

På side 22-23 i det nye nummer af medlemsmagsinet Substans, kan du møde Rikke Juul, der var knap 10 år på dagpenge og kontanthjælp.

Substans 04 2016 Side 22 23

Efter så mange år på dagpenge og kontanthjælp, har Rikke Juul prøvet lidt af hvert. Og derfor har hun også en holdning til hvordan man bedst hjælper ledige i arbejde.

Rikke Juul er taknemmelig for den hjælp hun har fået med kontanthjælp og dagpenge. Og hun synes at kontanthjælpen har haft en fin størrelse.

- Jeg var bare glad for at der var noget der kunne samle mig op, siger hun.

Men desværre virker systemet ikke til at få folk i arbejde og ud af deres problemer.

- Der er så meget papirarbejde. Man glemmer menneskerne bag. Jeg er så glad for at være ude af systemet, siger Rikke Juul i dag.

- Man går meget sjældent fra jobcenteret og er glad. Man føler sig uduelig og doven. Men man er ikke tættere på et job, fortæller hun og fortsætter:

- Man skulle mødes med en anden indstilling. Men man bliver mødt med mistro. Det synes jeg tit er lidt synd. Jeg tror de fleste gerne vil arbejde. Selvfølgelig er der brodne kar.

At det er systemet der er problemet er Rikke Juul ikke i tvivl om:

- Socialrådgivere vil jo gerne hjælpe mennesker. Jeg synes det er synd de skal bruges så meget tid på papirarbejde og det administrative.