Foto af Snart er det slut med at lave skinker i Thisted og bacon i Ansager
Nyhed

Wehlast: Beklageligt at Tican sender jobs ud af landet

80 slagterijob hos Tican i Thisted og Ansager rykker nu til Tyskland og Storbritannien. Beklageligt lyder det fra Fødevareforbundet NNF

80 slagterijob hos Tican i Thisted og Ansager rykker nu til Tyskland og Storbritannien. Beklageligt lyder det fra Fødevareforbundet NNF

1. oktober er det slut.

80 jyske slagteriarbejdere står til at modtage en fyreseddel, når jobbet rykker til Storbritannien og Tyskland.

Det er 55 slagteriarbejdere fra skinkeafdelingen i Thisted og 25 slagteriarbejdere fra baconafdelingen i Ansager, der står til at miste jobbet.

- Det er beklageligt, at 80 mand nu står til at miste arbejdet. Det er en tragedie for den enkelte, når man mister arbejdet. Jeg havde håbet, vi ikke ville se flere af de her store udflagninger af danske arbejdspladser til vores nabolande, lyder det fra Ole Wehlast, forbundsformand hos Fødevareforbundet NNF.

Ifølge Tican skyldes udflagningen af de 80 slagterijobs, at der har været stigende problemer med at producere forædlede baconprodukter til konkurrencedygtige priser til det engelske marked.

Efter at tyske Tönnies har overtaget Tican, vil tyskerne i stedet producere varene på egne fabrikker i England og Tyskland.

Investeringer i Danmark fortsætter

Midt i den triste nyhed noterer Ole Wehlast sig dog en klar udmelding fra Tican om, at der stadig skal investeres i produktionen på de danske anlæg.

- Jeg håber og tror, at der er en vej frem for danske slagterijobs hos Tican. Tican har lagt op til investeringer, så de job der bliver i Danmark, er sund og varig beskæftigelse. Det glæder mig trods alt, siger han.

Forbundet er klar til at hjælpe

Hos Fødevareforbundet NNF sætter man nu alt ind på at hjælpe de berørte medlemmer videre.  

- Vi sætter alle sejl ind på at få vores medlemmer videre i job eller uddannelse. Og det har vi god erfaring med efter, at vi har set, at slagteriarbejdere har fået nye jobs efter lukningen af andre slagteriarbejdspladser. Slagteriarbejdere er kendt for at knokle, så de er heldigvis eftertragtet arbejdskraft, siger han.