Nyhed

Tican-fyringer lå klar i skuffen i flere år

Allerede før Tican fik ny ejer gik slagteriet med overvejelser om at sende produktion af skinker og bacon ud af landet, fortæller Tican-direktør

Allerede før Tican fik ny ejer gik slagteriet med overvejelser om at sende produktion af skinker og bacon ud af landet, fortæller Tican-direktør

Slagteriet Tican, som nu sender 80 slagterijobs ud af Danmark, har længe haft planer om at udflage produktionen. Det fortæller Ticans administrerende direktør Ove Thejls umiddelbart efter, at planen er sat i værk tidligere i dag.  

- Allerede for tre år siden begyndte vi at arbejde på det her problem, fordi vi kunne se det blev stadig sværere at konkurrere på det her område. Danish Crown har for flere år tilbage flyttet lignende produktion ud af landet. Men i to år brugte vi kræfterne på ejerskabet af Tican, og nu sætter vi det så i værk i en tid, hvor vi stadig har svært ved at konkurrere og blandt andet for nylig har mistet en stor engelsk kunde, siger han.

Så det er altså en gammel plan. Hvorfor kommer den så nu?

- Hvis vi skulle gøre det som Tican alene, så skulle vi ud og investere for at flytte produktionen. Nu kan det holdes indenfor Tönnies eksisterende produktion, hvilket gavner økonomien, siger slagteridirektøren, som forklarer, at de havde håbet af kunne bevare arbejdspladserne i Danmark, men den økonomiske fordel er for stor.

Hvor stor er besparelsen for jer i kroner og øre?

- Du kan tage 80 mand og så gange med de 400.000 kroner, som de hver cirka koster i Danmark og så oversætte det til, at i England og Tyskland koster de det halve, siger han.

Det er 25 mand i Ansager og 55 mand i Thisted, som står til at miste deres job. Hvad er mulighederne for at de får arbejde et andet sted hos Tican?

- Der er nogle muligheder for, at vi kan beholde folk i Thisted. Jeg kan ikke sige hvor mange endnu. Det skal de kommende ugers arbejde vise. I Ansager er situationen desværre lidt anderledes. Her er den anden produktion sæsonvarer som pølser, som vi skal til at skrue ned for nu, og her bliver der altså ikke nogen muligheder for andre jobs, lyder det fra Ove Thejls.

I har i dag gentaget i jeres pressemeddelelse, at I fortsat vil investere i Danmark. Hvor meget og hvor hurtigt vil I gøre det?

- Allerede den 20-21. august kommer der et nyt opskæringsanlæg ind i Thisted, som øger vores kapacitet i tråd med vores ønske om, at vi på sigt vil slagte flere grise og blive større på hjemmemarkedet. Næste år vil vi installere en ny kartonfryser. Det betyder, at vi hurtigt kommer op og investerer for 100 millioner kroner, fortæller han.

Hvad betyder det for antal arbejdspladser?

- Det kan jeg ikke sige noget nøjagtigt om på nuværende tidspunkt.

I pressemeddelelsen skriver I, at I med tiden regner med en positiv effekt på beskæftigelsen.

- Ja, det regner vi med, siger han.