Nyhed

Finansloven leverer ikke varen

Fødevareforbundet NNF kalder regeringens finanslovsforslag for uambitiøs uden sammenhæng med vækst-ambitioner i 2025-plan

Fødevareforbundet NNF kalder regeringens finanslovsforslag for uambitiøs uden sammenhæng med vækst-ambitioner i 2025-plan

Det er en overrasket forbundsformand hos Fødevareforbundet Ole Wehlast, som har kastet sit første blik på regeringens finanslovs-forslag, som blev præsenteret for kort tid siden.  

- Jeg synes, at finanslovsforslaget er renset for vækstfremmende tiltag. Det er nok noget af det mest uambitiøse, jeg nogensinde har set. Jeg ser ikke umiddelbart sammenhængen mellem helhedsplanen for 2015 og finansloven, siger han.  

Han frygter, at der er tale om en finanslov, der i realiteten skyder de høje ambitioner fra samme regerings 2025-plan til pause.

- Jeg synes i forvejen, at helhedsplanen vil få svært ved at levere vækstvaren, og hvis vækstindsatsen yderligere udsættes et år, bliver det ikke lettere at opnå målet, siger han, og finder dog et enkelt lyspunkt i forslaget.

- Jeg er glad for, at forslaget følger op på trepartsaftalen om praktikpladser, og indsatsen på sundhedsområdet er også positiv, siger han.

Urimelige skattelettelser

Ole Wehlast frygter, at regeringens lave ambitionsniveau i virkeligheden dækker over, at man vil skaffe rum til skattelettelser til de rigeste danskere.  

- De tanker om skattelettelser, som regeringen præsenterede tidligere på dagen er urimelige, og det er tvivlsomt, at de vil bidrage til den vækst, som vi alle er enige om, at vi har brug for. Vi har brug for investeringer og ikke en perspektivløs gavebod til dem, der i forvejen har mest, siger han.