Foto af Cirka 70 medlemmer var mødt op til generalforsamlingen
Nyhed

Medlemmer bakker op om et selvstændigt fagforbund

Generalforsamlingen i Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland blev et tilløbsstykke. Meldingen var klar: Man ønsker ikke en sammenlægning med Dansk Metal. Afdelingsformand Steen Hartmann genvalgt med klapsalver

Generalforsamlingen i Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland blev et tilløbsstykke. Meldingen var klar: Man ønsker ikke en sammenlægning med Dansk Metal. Afdelingsformand Steen Hartmann genvalgt med klapsalver

På generalforsamlingen i Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland var der hundrede procent opbakning til formandskabet og de delegerede til at arbejde videre med, at Fødevareforbundet NNF fortsætter som et selvstændigt fagforbund.

- Vi ønsker ikke en sammenlægning med Dansk Metal, lød det fra deltagerne i generalforsamlingen, der blev et tilløbsstykke med omkring 70 deltagere.

- Vi kommer for bakke op og give de delegerede klare meldinger med til kongressen senere på året, lød meldingen.

Flere af deltagerne udtrykte også deres frustration over forbundsformand Ole Wehlast udmeldinger i foråret, da han - ugen før trepartsforhandlingerne skulle begyndte - meldte ud, at han støttede FOAs forslag om elev/indslusningsløn til asylansøgere.

- Det er en direkte hån, kommenterede arbejdsmiljørepræsentant Allan Kristensen, Danish Crown i Herning.

Kaffen galt i halsen

I beretningen sagde afdelingsformand Steen Hartmann om optakten til trepartsforhandlingerne blandt andet:

- Mange af vores medlemmer var ved at få kaffen galt i halsen, da forbundsformand Ole Wehlast kom med sine udmeldinger. Ole Wehlast mener åbenbart, at det er en god idé med elev/indslusningsløn på 70 kr. i timen til asylansøgere i Danmark.

- Bestyrelsen er rystet over de holdninger vores forbundsformand efterhånden giver udtryk for. Det lader til, at vi skal til at underbyde vores medlemmers lønninger.

Steen Hartmann sagde, at man i Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland gerne bidrager med løsninger, hvor asylansøgere, som er flygtet fra forfølgelse, krig og ødelæggelse, kan bidrage til vores fælles velfærdssamfund.

- Med det nuværende, økonomiske opsving bør der være mulighed for det, sagde han.

- For os skal to ting være opfyldt. For det første skal alle initiativer til at øge beskæftigelsesindsatsen ikke ske på bekostning af vores ledige medlemmer eller andre, som står uden for arbejdsmarkedet. For det andet må nye initiativer og indsatser ikke betyde forringelser af nogen art for vores medlemmer på slagteri-, mejeri-, fødevare-industrielle og butiksområdet.

Dagpengesatsen skal øges

I afdelingsbestyrelsen har vi en ønskeseddel i forbindelse med trepartsforhandlingerne. Ønskesedlen indeholder bl.a. et stort ønske om, at vi efter flere års forringelser igen får styrket den danske velfærdsmodel.

- Og så skal dagpengesatsen øges, så det bliver mere attraktivt at melde sig ind i en a-kasse. Vi har forslag til øget indsats på uddannelsesområdet, bedre arbejdsmiljø, bedre mulighed for tilbagetrækning for fysisk nedslidte, og endelig skal der indføres flere og mere massive tiltag i kampen mod social dumping, sagde Steen Hartmann.

Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland har i dag 2222 medlemmer og dækker kommunerne i Skive, Viborg, Lemvig, Ringkøbing, Struer, Holstebro og Herning.

Afdelingsformand Steen Hartmann blev genvalgt med klapsalver.