Nyhed

Flere overenskomster: Hårby Slagterhus skriver under på overenskomst

Overenskomster sikrer der er styr på løn- og arbejdsforhold. Derfor sætter Fødevareforbundet NNF alle sejl ind for at overenskomstdække hele fødevarebranchen. Hårby Slagterhus nær Skanderborg står for den nyeste overenskomst

Overenskomster sikrer der er styr på løn- og arbejdsforhold. Derfor sætter Fødevareforbundet NNF alle sejl ind for at overenskomstdække hele fødevarebranchen. Hårby Slagterhus nær Skanderborg står for den nyeste overenskomst

Midt i april kom der underskrift på.

Hårby Slagterhus IVS og Fødevareforbundet NNF har indgået en tiltrædelsesoverenskomst. Den følger overenskomsten for Industrielle virksomheder og Slagtehuse mellem Danske Slagtermestre og Fødevareforbundet NNF.

Flemming dal Cortivo, forbundssekretær for det fødevareindustrielle område i Fødevareforbundet NNF, er glad for der nu er tegnet overenskomst:

- Som fagforening er det en kerneopgave at sikre vores medlemmer har gode løn- og arbejdsforhold. Det gør vi allerbedst ved at lave overenskomster. Derfor er jeg godt tilfreds med vi nu har endnu en overenskomst.

Direktøren for Hårby Slagterhus er også godt tilfreds med at der nu er overenskomst.

- Det gør det nemmere. Så er der ingen diskussion for vi kører efter reglerne, siger Niels Juul Nielsen.

Hårby Slagterhus, der ligger i Hårby nær Skanderborg, har både slagtehus med opskæring, pølsemageri, køkken med mad ud af huse og butik med detailsalg.

Der er lidt over 20 fuldtidsansatte på virksomheden, der nu er dækket af en overenskomst.

Vil overenskomstdække hele branchen

Flemming dal Cortivo forklarer hvorfor overenskomster er så vigtige for Fødevareforbundet NNF:

- I overenskomsten bliver vi enige om løn- og ansættelsesforhold. Hvad skal lønnen være? Hvor meget skal der indbetales til pension? Hvad gør vi med barsel, uddannelse, ferie og fri? Det er vigtigt at der er tryghed omkring løn- og ansættelsesforhold for vores medlemmer, så man ikke hver for sig skal forhandle og kan spilles ud mod hinanden.

Derfor har Fødevareforbundet NNF nu sat gang i en strategi der skal sikre at hele fødevarebranchen overenskomstdækkes.

- Jo flere overenskomster vi har, jo stærkere står medarbejderne i fødevarebranchen. Derfor sætter vi nu gang i en strategi der skal sikre, at hele fødevarebranchen overenskomstdækkes. Her ser vi kritisk på hele branchen. Vi skal rundt i landet og tegne nye overenskomster. Sådan sikrer vi vores medlemmer de bedste løn- og arbejdsforhold, forklarer Flemming dal Cortivo.