Nyhed

Ny konditorfagskole klar i 2017

ZBC Danmarks Konditorskole løfter nu sløret for deres planer om at skabe fremtidens konditorfagskole. Skolen skal stå klar i august 2017 og give helt nye pædagogiske muligheder

ZBC løfter nu sløret for deres planer om at skabe fremtidens konditorfagskole. ZBC Danmarks Konditorskole skal stå klar i august 2017 og give helt nye pædagogiske muligheder

De kommende konditorelever på ZBC - Zealand Business College - får noget at se frem til.

Skolen har netop vedtaget at skabe nye undervisningsfaciliteter til deres konditorelever.

- Vi bygger en helt ny pædagogik ind i lokalerne. For eksempel kommer IT til at fylde meget i uddannelsen. Skærme og kameraer bliver en stor del af elevernes hverdag, og vi får to helt nye køkkener med et ekstra rum imellem, som vi kan bruge til for eksempel svendeprøver, hvor vi i dag er henvist til teorilokalet, forklarer uddannelsesdirektør på ZBC Glenny Hansen.

ZBC er den eneste skole i landet, der afholder konditorsvendeprøver. Og det forpligter ifølge uddannelsesdirektøren.

- Vi skal kunne tilbyde et miljø, der både understøtter kreativiteten og kvalitetssansen og giver de unge mod på at løfte og videreudvikle den høje standard, danske konditorer er kendt for ude i verden, fortæller Glenny Hansen.

Vigtigt at tænke ud over grænserne

Den internationale vinkel på uddannelsen glæder også formand for Fødevareforbundet NNF Sjælland & Øerne, Henrik Tonnesen.

- Når danske konditorer begår sig flot internationalt, smitter det af på branchens mulighed for at overleve. Derfor skal miljøet på ZBC følge med tiden. Det skal være inspirerende. Både for elever og for dygtige folk udefra, der kan komme og inspirere eleverne yderligere, så fagligheden bliver så stærk som mulig, siger Henrik Tonnesen og fortsætter:

- Konditorfaglighed er jo meget andet end Mette Blomsterberg, der hyggeligt står i sit private køkken og laver fine kager med børnene. Det er et benhårdt fag, fastslår Henrik Tonnesen.

Som medlem af ZBC's bestyrelse har han været med til at træffe beslutningen om den nye konditorskole.

En beslutning, der i fase 2 også skal sikre, at faciliteterne på bageruddannelsen får det fortjente løft.